Cum a fost la cursul de Strategy Fundamentals, Bucuresti, Februarie 2018

Cum a fost la cursul de Strategy Fundamentals, Bucuresti, Februarie 2018

Cum descrieti experienta participarii la cursul de strategie?

„Cum sa dezvolt si sa implementez o strategie!  O experienta utila, frumoasa, productiva, generatoare de idei noi. Continutul a fost interesant – reprezinta de fapt asezarea intr-o forma coerenta si conceptualizarea teoretica a unor aspecte pe care le intuiam sau le cunosteam din experienta si practica. Clarificarea lor permite o mai buna conversie in rezultate concrete.”

„O experienta revelatoare! Mi-am dat seama ca am trait intr-un intuneric total pana acum ! Aplicam relativ inconstient unele dintre instrumente, asa ca detalierea conceptelor m-a ajutat sa-mi fac ordine in ganduri. Partea cu non-market si S Curve a fost total noua pentru mine si m-a pus serios pe ganduri.”

„Un curs dinamic cu un trainer calificat! Exemple ce pot fi utilizate in practica.”

„Un curs practic, care iti ofera o alta perspectiva de a privi lucrurile intr-o organizatie sau domeniu, rezultatul fiind abordare strategica, mult mai focusata..”

„Un curs foarte interactiv, din care conceptele teoretice au fost desprinse in mod natural. Timp suficient alocat pentru partea practica si dezbateri.”

„Interactivitatea si discutiile libere suprapuse tool-urilor prezentate au reprezentat o combinatie excelenta pentru un curs de strategie.”

Ce veti aplica in practica?

„Am incredere ca cel putin SWOT, PORTER, Balanced Scorecard si Non-Market focus Analysis.”

„Etapele realizarii unei strategii prin implicarea intregii echipe. Anumite tool-uri de tip SWOT, Value Chain etc pentru a analiza starea actuala si a putea stabili mai bine ce trebuie facut.”

„Mi-au placut majoritatea conceptelor prezentate, cu focus maxim pe matricea BSC. Abordarea BSC este aplicata in mod curent in activitatea proprie, dar nu atat de coerent si corect, precum a fost expusa in cadrul cursului.  Porter 5 Fs este de asemenea extrem de util si cu aplicabilitate foarte mare in industria in care activez.”

„Am inceput deja sa folosesc SWOT si BCG. Voi continua sa dezvolt pe ele pentru a construi strategia de dezvoltare. Voi folosi balanced scorecard-ul pentru a evalua permanent cum se intampla efectiv lucrurile si imi voi implica mai mult colegii in stabilirea deciziilor strategice.”

„Toate tool-urile prezentate au beneficiile lor  PORTER, VRIO, BCG etc.”

„Sa punem in centru nevoile clientului; sa pornim de la potentialul unui produs, serviciu si nu de la bani; o evaluare clara a realizarilor din firma si formularea unor obiective strategice.”

„Comunicarea strategiei pana la cel mai mic nivel. O mai buna evaluare a produselor pornind de la obiectivele strategice.”

Care sunt beneficiile participarii la acest curs?

„Dezvoltarea personala; largirea viziunii asupra business-ului; generarea de idei noi pentru business; networking – contacte noi cu potential de valorificare ulterioara; confirmarea faptului ca modul de lucru curent este “corect”

„Am devenit mai aware de ce se intampla efectiv in industria mea. Am dezoltat niste capabilitati pe care nu le aveam si care ma vor ajuta sa-mi duc compania acolo unde imi doresc, alegand corect drumul potrivit !”

„O clarificare a uitilizarii tool-urilor referitoare la strategie. Un refresh excelent.”

„Un alt mod de a privi functionarea firmei, o premisa pentu introducerea unei schimbari/abordari diferite in companie.”

„Clarificarea unor concepte teoretice precum tool-urile si a modului in care acestea pot fi utilizate. Interactiunea cu persoane cu background-uri diferite. Rularea de idei si deschiderea de perspectiva.”

„Mi-am consolidat cunostintele in ceea ce priveste modul in care organizatiile isi defines strategia si, totodata, am realizat ca multe dintre opiniile tip “educated guess” mi s-au confirmat.”

Programul cursurilor de „Startegy Fundamentals” pentru anul 2018 il gasiti aici