Strategy & Market Dynamics

Dacă ai minim 5 ani experiență în management sau ești antreprenor, e momentul să te diferențiezi!

Participă la singurul program de Strategie și Inovare din România, dezvoltat la standarde britanice și acreditat la Institute of Leadership and Management (ILM) UK! Vino la un curs aplicat care te face să înțelegi ce se întâmplă!

Obține o diplomă recunoscută internațional!

Programul nostru îți permite să înțelegi mecanismul de funcționare a piețelor, cum să abordezi strategic operațiuni și procese. Vei înțelege importanța factorilor non-market, astfel în cât să poți aplca noțiunile în industria în care activezi!

Află cum să integrezi strategia și inovarea în organizația sau business-ul din care faci parte!

Vei avea ocazia să te instruiești folosind cele mai noi studii de caz create de Harvard Business School! Va rugam sa va rezervati din timp locurile pentru a avea timpul necesar (cateva saptamani) pentru a parcurge materialele / studiile de caz si articolele ce fac parte din curs!

Recomandare: Participanților la acest curs le recomandăm și cursul de Innovation Fundamentals!

De ce să participi

#1. Te pregătești la singurul curs din regiune care abordează dezvoltarea organizațională dintr-o perspectivă strategică

Programul nostru de formare este conceput pentru a promova o înțelegere în profunzime a mecanismelor de funcționare a piețelor și produselor, precum și a principalelor noțiuni legate de managementul strategic, etapele de elaborare a unei strategii și modul în care operațiunile și proiectele trebuie aliniate pentru a genera performanță.

#2. Te pregătești la singurul curs din regiune ce abordează domeniul inovării dintr-o perspectivă strategică

Cursul nostru îți oferă cele mai importante informații despre rolul inovării în dezvoltarea produselor sau a piețelor noi. Mai mult, se concentrează pe a te ajuta să deprinzi abilități specifice pentru elaborarea de diagnostice și inovare în propria organizație.

#3. Primești diplomă recunoscută de către Institute of Leadership and Management UK

Îți oferim o pregătire și o educație comparabile cu standardele internaționale. Suntem prima și singura companie din România acreditată de către Institute of Leadership and Management (ILM) UK – organism care setează standarde în leadership și management la nivel internațional – ca centru de evaluare a competențelor. La absolvirea cursului, competențele tale vor fi recunoscute, în urma elaborării unei lucrări, cu diploma ILM.

#4. Te asiguri că înțelegi, nu doar memorezi concepte și noțiuni

Metoda noastră de predare este interactivă și dinamică. Prezentările nu sunt bazate pe slide-uri, nu cităm telegrafic din cărți, nu încurajăm memorarea. Folosim exemple, simulări și jocuri; ne asigurăm că înțelegi și aplici, în funcție de fiecare situație.

#5. Te bazezi pe experiența practică si teoretică a trainerului în managementul organizațiilor

Trainerul nostru pentru acest curs, Ilie Drăgan, are peste 20 de ani de experiență în managementul organizațiilor și a ajutat sute de cursanți de la noi și din străinătate să promoveze examene dificile de certificare internațională în domeniu. De asemenea, trainerul are cunoștințe teoretice solide, dublate de experiență practică și pregătire internațională, inclusiv programul de Strategie și Inovare al SAID Business School, University of Oxford.

#6. Folosești materiale academice de cea mai bună calitate

În exercițiile pe care le facem împreună, folosim studii de caz de la cele mai prestigioase universități din lume, cum ar fi Harvard Business School, MIT și Said Business School.

Ce obții

 • înțelegi conceptul de strategie și integrarea lui în viața organizațională de zi cu zi prin: management strategic, elaborarea unei strategii, alinierea operațiunilor și proiectelor et
 • înveți cum apar produsele noi, cum se formează piețele și care este dinamica actuală a acestora
 • înțelegi cum sunt legate industriile și de ce totul în industrie trebuie evaluat din mai multe perspective și pe mai multe paliere
 • afli cum poți transforma crize sau provocări în oportunități
 • înțelegi cum să dezvolți proiecte care să crească valoarea serviciului curent și soluții inovatoare în diverse situații de lucru
 • exersezi abilități și competențe de practicare a gândirii strategice prin exerciții și studii de caz concrete

Structură curs

Strategic Frameworks:

 • value driven organization
 • strategic perspectives – positioning
 • Strategy development – goals, & objectives
 • internal capabilities v external challenges
 • strategic frameworks – what, why & when
 • market forces

Markets evolution and dynamics:

 • Resource-based theory
 • VRIO
 • sustainable competitive advantage
 • non-market forces
 • strategic choices
 • strategy definition & alignment

Strategy in action:

 • Strategy implementation
 • organizational gaps and BSC
 • the complexity of strategical interventions
 • strategy as a process
 • value creation – measurements, KPIs, targets

Cui i se adresează

 • directori executivi și membri ai comitetelor strategice
 • antreprenori
 • middle și top manageri implicați în dezvoltarea și implementarea de strategii
 • directori de departamente
 • responsabili de dezvoltarea de produse și servicii
 • consultanți

Despre trainer

Ilie Drăgan

 • experiență de 18 ani în managementul organizațiilor, în diverse roluri și funcții – de la membru al echipei de proiect până la manager de program si membru in comitete de conducere
 • absolvent a două programe de MBA – în domeniul marketingului la University of Ottawa/ HEC Montreal/ ASE București și în project management la Executive Academy of Vienna
 • diplomă în Strategy and Innovation, SAID Business School, University of Oxford (2013)
 • Doctor of Business Administration (DBAc) –  DBA Programme (2012-2018), Bradford School of Management, UK
 • inițiatorul primului master educațional din universitățile românești pentru management de program (Programs & Investments Management) autor al Innovation Diagnosis Framework (IDF), instrument pentru determinarea maturității inovării în organizații

Testimoniale

Vlăduț Iurea

Sef Departament Produse si Procese Micro, BCR

Cursul cuprinde in mod organizat aspecte cu care un manager se confrunta in mod direct sau indirect in activitatea sa. "Temele si exemplele au fost foarte bine alese, iar notiunile teoretice foarte bine punctate in cadrul acestora. As puncta faptul ca interactivitatea reprezinta cheia acestui curs, iar Ilie Dragan este unul dintre trainerii cu calitati reale pentru stimularea acestor dezbateri."

Mihai Zamfirescu

Project Controls Manager at Industry International, Jakarta

"Excelenta prezentare! Foarte relevante exemple reale prezentate pentru tematica cursului! Mi-au plăcut mult si studiile de caz de la Harvard Business School discutate!"

Dinu Teodor

Head of Cash Management Product Management

"O experiență foarte utilă în contextul îmbinării conceptelor teoretice cu discutiile practice si exemplificari din lumea reala!"

Dorin Andrei

Managing Partner at Web Ventures

"Apreciez calitatea exemplelor complementare, predarea prin folosirea aproape exclusiv a flipchart-ului si energia depusa de Ilie in intelegerea si aplicarea notiunilor prezentate. Cu siguranta vom implementa "Fast decision making" si vom dezvolta strategii separate pentru fiecare tipologie de client al agentiei!"

Bogdan Rohan

Managing Director at HyperCubic IT Outsourcing

"O experienta placuta, cu informatii utile si bine structurate. Per total un curs adaptat perioadei socio-economice in care traim. Am apreciat interactivitatea si faptul ca subiectele erau din probleme actuale. Sigur vom aplica ceea ce am aflat aici direct in realizarea analizelor care influenteaza direct industria in care activez, in special in zona trend-urilor din IT si fortelor de negociere!"

Alexandru Trifu

Sales Manager at HyperCubic IT Outsourcing

"Apreciez enorm modul de expunere al informatiei si faptul ca aceasta este prezentata pentru a fi inteleasa, nu memorata! Genial! Am plecat de la curs cu un chef foarte mare de business!"

Olga Miloiu

Director Executiv, Budureasca

"O experienta utila, frumoasa, productiva, generatoare de idei noi. Continutul a fost interesant – reprezinta de fapt asezarea intr-o forma coerenta si conceptualizarea teoretica a unor aspecte pe care le intuiam sau le cunosteam din experienta si practica. Clarificarea lor permite o mai buna conversie in rezultate concrete. Mi-au placut majoritatea conceptelor prezentate, cu focus maxim pe matricea BSC. Abordarea BSC este aplicata in mod curent in activitatea proprie, dar nu atat de coerent si corect, precum a fost expusa in cadrul cursului. Analiza lui Porter este de asemenea extrem de util si cu aplicabilitate foarte mare in industria in care activez!"

Anda Andrei

Director Executiv, Web Ventures

"O experienta revelatoare ☺ Mi-am dat seama ca am trait intr-un intuneric total pana acum ☺ Aplicam relativ inconstient unele dintre instrumente, asa ca detalierea conceptelor m-a ajutat sa-mi fac ordine in ganduri. Partea cu non-market si S Curve a fost total noua pentru mine si m-a pus serios pe ganduri. Am inceput deja sa folosesc SWOT si BCG pentru organizatia proprie. Voi continua sa dezvolt pe ele pentru a construi strategia de dezvoltare. Voi folosi balanced scorecard-ul pentru a evalua permanent cum se intampla efectiv lucrurile si imi voi implica mai mult colegii in stabilirea deciziilor strategice."

Alexandru Ciuncan

Member of EIOPA's IRSG & OPSG

Interactivitatea si discutiile libere suprapuse tool-urilor prezentate au reprezentat o combinatie excelenta pentru un curs de strategie. 2. Am incredere ca cel putin SWOT, PORTER, Balanced Scorecard si Non-Market focus Analysis. 3. Mi-am consolidat cunostintele in ceea ce priveste modul in care organizatiile isi defines strategia si, totodata, am realizat ca multe dintre opiniile tip “educated guess” mi s-au confirmat.”

Cere in-house

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate