Cum am obtinut certificarea PMP – 44 „Abordare bazata pe conexiuni logice!”

Cum am obtinut certificarea PMP – 44 „Abordare bazata pe conexiuni logice!”

Ne face o deosebita placere sa impartasim cu voi, gandurile si experienta preagatirii si obtinerii certificarii PMP. Acestea apartin Ancai, participanta la cursul PMP Exam Prep Cluj, noiembrie 2017, care a sustinut examenul la inceputul lunii Februarie 2018.

„In primul rand, trebuie sa iti spun ca a fost un curs de pregatire foarte bun si ca ai fost un trainer excelent. Ce am apreciat in mod deosebit a fost abordarea bazata pe conexiuni logice si aplicabilitatea practica a conceptelor prezentate.  A fost un curs intens dar din punctul meu de vedere a meritat.

Metoda Rita mi s-a  parut a fi un mod bun de a consolida cunostintele de PM intr-o maniera pragmatica.   PMBOK e un material preponderent teoretic.  Metoda Rita aduce clarificari legate de aplicabilitatea lor practica si face ca lucrurile sa aiba mai mult sens pentru o persoana mai analitica. A fost important sa citesc inainte cartea PMP EXAM PREP. S-a vazut semnificativ diferenta intre cum am retinut informatia referitoare la capitolele parcurse inainte serios, si cele 3 pe care le-am parcurs in graba.

La examenul PMP cel mai dificil lucru – concentrarea!

Cartea, exercitiile de la sfarsitul capitolelor si softul PM FastTRack m-au ajutat sa validez intelegerea conceptelor. Nivelul de dificultate al intrebarilor din timpul pregatirii a fost similar cu cel al intrebarilor de la examen.

La examen, cel mai greu mi s-a parut concentrarea de care a fost nevoie timp de 4 ore.

Intreaga experienta a pregatirii si a examenului a fost valoroasa pentru mine. M-a ajutat sa imi fac putina ordine in cunostintele mele de project management, sa identific lucruri pe care pot sa le fac mai bine in activitatea de zi cu zi si nu in ultimul rand, ideea ca am facut fata unui examen de certificare a abilitatilor mele ca project manager.

Pentru cei care doresc sa se certifice PMP, recomand cu drag cursul de la EDU. Le recomand sa citeasca materialele inainte de curs, se revizuiasca notitele de curs si tips & tricsk!

Este important, daca se poate, sa nu faca pauze in pregatire inainte de examen.

Multumesc si mult success in continuare!

Anca Paravan

Project Manager

iQuest Technologies

Programul cursurilor PMP pentru 2018, se gaseste aici CALENDAR 2018 

iQuestPMP