Cum am obtinut certificarea PMP 43 „Cel mai intensiv curs din viata mea!”

Cum am obtinut certificarea PMP 43 „Cel mai intensiv curs din viata mea!”
„Nu imi vine sa cred ca anul trecut pe vremea aceasta  faceam primul pas in dezvoltarea mea personala. Adica decizia de a ma inscrie la sesiunea PMP din Timisoara, la cursul de pregatire PMP EXAM PREP EDU. Nu am avut nici un dubiu cand am ales EDU pentru pregatirea mea ! Dupa toate testimonialele citite si studierea materialelor de pregatire oferite, am stiut ca ei sunt alegerea cea mai buna !
Dupa inscriere, am primit prin curier cartea Ritei PMP Exam Prep si prima reactia a fost de soc gandindu-ma cand si cum voi putea retine eu atata informatie . Prima citire a fost informativa si mai mult de curiozitate sa vad cum e abordat intreg PMP ul!  Deasemenea doream sa ”fiu pregatita” pentru cursul ce urma sa il avem in Noiembrie!

Cursul PMP Exam Prep si metoda completa RITA

La curs l-am cunoscut pe Ilie, trainerul celor de la EDU! Dupa cele 5 zile de curs am stiut ca tocmai am participat la cel mai intesiv curs din viata mea. Eram impresionata cum cineva poate trece in 5 zile prin toata materia. Si nu oricum, ci  intr-un mod atat de eficient, structurat  si atat de usor de inteles. La finalul cursului simteam ca deja sunt foarte aproape de a ma certifica. Stiam cu siguranta ca daca o sa ”bat fierul cat e cald ” nu am cum sa nu reusesc . Au urmat 3 saptamani de reluat manualul din scoarta in scoarta. De data aceasta cu sprijinul softului de simulare examen PM FasTrack. Cu cat mai mult aprofundam cu atat mai mult nivelul de anxietate a crescut. Din nou Ilie mi-a fost sprijin in toate nelamuririle si gap-urile ce le aveam, ghidandu-ma si explicandu-mi cum trebuie sa gandesc pentru a alege varianta corecta de raspuns! Dupa a doua trecere prin manual am stabilit data examenului si focusul major s-a shift-at pe chestionarele din softul de pregatire!

 Examenul PMP !

M-am prezentat la examen la sfarsitul lunii Ianuarie 2018. Plina de nesiguranta, dupa aprox 6 sapt de studiu, din care ultimele 2 doar de chestionare aproape zilnice urmate de aprofundarea ariei unde am gresit si intelegerea de ce am gresit. Jumatate din mine stia ca am facut tot ce am putut si mi-am dat silinta. Cealalta jumatate simtea ca parca tot mai trebuia. Parerea mea este ca o persoana care intelege cu adevarat  asteptarile examinatorilor de la candidat, nu va fi niciodata sigura 100 % ca va lua examenul . Tocmai pentru ca intrebarile sunt situationale si trebuiesc gandite in tot ansamblul, teoria in aceasta certificare face poate 50-60% din succes. Secretul nu e sa stii definitiile si materia din carte. Secretul este sa ajungi sa gandesti, sa actionezi ,si sa iei deciziile corecte conform teoriei .

Solicitant, dar nu de speriat! Timp este cat trebuie!

Per total a fost un examen solicitant dar nu greu. Intrebarile si wordingul destul de incalcite si putin diferite fata de chestionarele din Rita. Trebuie stapanita foarte bine limba engleza, pentru a putea trece cu usurinta prin lectura intrebarilor . Esenta intrebarilor in schimb si modul de gandire in a raspunde intrebarilor, raman in aceiasi linie cu intrebarile din PM FastTrack. In final chestionarele din Rita te invata cum sa analizezi situatiile, cum sa  gandesti in asa fel incat sa alegi optiunea corecta . Provocarea pentru mine a fost sa citesc cu rabdare si calm. Tendinta de a ma grabi am scos-o cu greu din obicei. E timp de facut intrebarile si e timp  si sa revizuiesti un minim de 20 % din intrebarile marcate!  Din punctul meu de vedere e foarte important ca inainte de examen sa exersezi in a sta 4 ore in continuu concentrat la intrebari si raspunsuri .Daca nu ai petrecut  macar de 2 -3 ori o simulare de examen  de 4 ore, s-ar putea ca in momentul examenului sa iti pierzi focusul si concentrarea mai devreme de cat trebuie .

Ce inseamna pentru tine certificarea PMP?

Pentru mine certificarea PMP a fost un target in dezvoltarea mea personala . Mi-am dorit sa stiu care e modul corect de lucru, procesele si tehnicile de project management cum gandesc expertii in domeniu, si mai mult, efectele deciziilor mele in munca mea de zi cu zi asupre tuturor ariilor implicate. Cu siguranta toata aceasta experienta s-a ridicat la nivelul asteptarilor! Sunt sigura ca pe viitor o sa imi foloseasca !
Recomand certificarea PMP tuturor care simt ca au nevoie de mai multa aprofundare si disciplina in practica de zi cu zi.   Urmati pas cu pas sfaturile si indrumarile lui Ilie! cu siguranta veti avea rezultatele dorite !
Project Manager Dvelopment, HELLA
Programul cursurilor PMP pentru 2018, se gaseste aici CALENDAR 2018 
PMP_Corina LazaPMPHELLA