Cum a fost la examenul PMP – 30 – „Fantastic & Neasteptat de eficient”, #pmpdinprima #iliedragan #metodarita

Cum a fost la examenul PMP – 30 – „Fantastic & Neasteptat de eficient”, #pmpdinprima #iliedragan #metodarita
 
„Cum ai descrie experienta cursului si pregatirii cu noi?
Pentru mine pregatirea pentru examenul de PMP a venit dintr-un imbold personal de a face ceva mai mult pentru a intelege cum sa lucrezi in proiectele mele si ulterior a da examenul de PMP. Am invatat rapid ca “scopul” cursului este acela de a te pregati pentru examenul de PMP :).
 
Cu toate astea nu ma asteptam ca acest curs/pregatire pentru examen sa ma faca sa inteleg atat de multe lucruri despre modul de administrate al unui proiect. Cursul a fost clar, concentrat, concis si la obiect – nu m-a ajutat sa invat ci sa inteleg astfel incat sa pot gandi cum trebuie sa actionez intr-o situatie data. Absolut fantastic si neasteptat rezultatul cursului pentru mine.

Cum te-a ajutat metoda RITA si tehnica de predare fara slide-uri?
Cred ca metoda si profesorul potrivit m-au ajutat sa inteleg materialul astfel incat sa ma pot pregati pentru examen. Metoda in sine este logica, bazata pe intelegere si corelatii intre notiuni – iti ofera o infrastructura perfecta pentru a gandi cum sa planifici si sa controlezi un proiect. Mai rar metoda asa eficienta.

Ce ti s-a parut greu la examen(general si specific tipuri de intrebari)?
 Imposibilitatea de a ma evalua pe parcursul examenului a fost pentru mine partea cea mai grea. Intrebarile au fost foarte bine facute (grele daca vrei) totusi, metoda de invatare m-a ajutat sa raspund corect intrebarilor. Examenul nu testeaza memorie/formule/notiuni de baza – examenul testeaza intelegere/ ratiune/actiune in circumstante concrete. Cred ca a fost pentru mine un examen greu prin simplul fapt ca este atat de diferit de sistemul de educatie din Romania.
 
Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?
Claritate in proiectele pe care le administrez/descoperirea valorii documentarii actiunilor (lessons learned)/ planificare etc.. Este un examen care te ajuta sa abordezi fiecare parte din viata/job intr-un mod structurat. Chiar daca prin natura activitatii nu am denumirea de project manager cred ca in tot ceea ce o sa intreprind o sa ma folosesc de cunostiintele de project manager. Mi-a schimbat complet modul de lucru.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc si certificarea PMP?
Sa inteleaga de ce e importanta notiune de project manager si rolul project manager-lui, sa faca legaturi intre notiuni, sa inteleaga “de ce” –ul din fiecare pas al procesului.
 
O seara frumoasa,
AMD, PMP”