Risk Management Fundamentals, Iași 18-19 Iulie 2017

Risk Management Fundamentals, Iași 18-19 Iulie 2017

Cursul „Risk management fundamentals”, organizat pentru a doua oară în acest an la Iași, începe să se bucure de o atenție din ce în ce mai mare și ni se alatură profesioniști, nu doar din Iași dar si orașele invecinate. Sesiunea din iulie a fost marcată de prezența unor experți în resurse umane, consultanță financiară, managementul proiectelor precum și din domeniul serviciilor de outsourcing in industria aeronautică. Cursul a reprezentat o oportunitate pentru toți cei prezenți să-și clarifice într-un mod logic noțiunile de bază în managementul riscurilor ( terminologie, linii de apărare, procese, responsabilități) dar și să-și facă propria evaluare și un plan de acțiune pentru ceea ce urmează să îmbunătățească în activitatea proprie, fie că vorbim de proiecte sau operațiuni. Feedbackul primit ne face să fim încrezători că și acest curs si-a atins obiectivul principal, respectiv ÎNȚELEGEREA de către cursanți a procesului de management al riscurilor, astfel încât aplicarea acestuia în organizațiile proprii se poate desfășura mult mai facil. Feedback-ul participanților ne onorează și în același timp obligă în continuare să facem tot ce ține de noi ca să #invețideplacere:rofesionițti

„Mi-a plăcut foarte mult faptul că informația a fost structurată, claritatea informației și energia trainerului! Voi discuta posibilitatea ajustării metodologiei existente, pregătirea listei de riscuri pe tipuri de servicii, inclusiv prin accesarea istoricului de pe proiectele anterioare. Sigur vom implementa analiza detaliată a riscurilor din faza de planificare.”

„A fost un curs bine structurat teoretic, au fost explicați foarte clar pașii care trebuie urmați pentru a implementa un management corect al riscurilor. În viitor, vom face analiza riscurilor și planuri de acțiune din faza de planificarea a proiectului mai în detaliu, vom încerca sa obținem mai multe informații despre potențiale riscuri de la început.”

„Trainerul Ilie Drăgan a oferit într-o manieră integrată și structurată informații valoaroase despre managementul riscurilor. Am apreciat predominanța exemplelor scrise pe flipchart, folosirea culorilor (eu fiind o personă vizuală) și clarificările oferite la întrebările cursanților.”

„Vom implementa cu siguranța „risk database”, discutarea cross-projects a riscurilor si dedicarea unui timp mai mare în etapa de planificare pentru risk management”.

„Trainerul  Ilie Drăgan este foarte pregătit, deține valențe de pedagog și transmite foarte bine mesajul. Pentru mine acest curs mi-a oferit o plus valoare foarte mare. Am înțeles pentru prima dată cum definești corect un risc.”

„A fost o experiență foarte interesantă. Am căpătat o viziune mult mai clară asupra identificării riscurilor, a modalității de abordare și clarificare, a pașilor ce trebuie urmați.”

„Acest curs m-a ajutat să îmi creez o viziune mai clară asupra riscurilor, să le pot aborda, identifica și mi-am clarificat tipurile de metode de diminuare. Cel mai important însă mi se pare faptul că am reușit să conștientizez importanța lor.”

„Acest curs mi-a oferit o imagine cu totul diferită despre riscuri și importanța lor. Am înțeles cum să le cuantific și să fac un clasament al riscurilor calitativ și monetar, care e diferența terminologică între risc și efect și cum să identifici root-cause. Chiar dacă au fost informații multe, cursul mi s-a părut ușor de înțeles și plec de aici cu idei și obiective noi pe care le voi pune în aplicare ALTFEL acum. Foarte bun trainerul Ilie Drăgan!”

„Datorită acestui curs voi modifica lucrurile pe care le facem pe etape, proces și știu ce voi cere să fie înfăptuit de către colegii mei. Cursul este minunat!”

„Mi-a plăcut interactivitatea și abordarea de genul  work-shop care au făcut ca informația primită să fie mult mai ușor înțeleasă.”

„Informații foarte bine structurate care determină pentru viitor o vizune mai clară. Este foarte important că am înțeles corect diferențele între riscuri și efecte. Din punctul meu de vedere cursul este complet!”.

„Foarte multe informații noi. Foarte interesant!”.

„M-a impresionat dinamica trainerului, structurarea informației, discuția deschisă în timp real pe subiecte ce pareau neclare, informațiile transmise.”.

„Mi-a plăcut că la final am înțeles procesul de management al riscurilor!”

„Cursul a fost foarte interesant, cu foarte multe informații noi și mi-a plăcut că s-a cautat răspuns la toate întrebările. Vom discuta în organizație ce am făcut în timpul cursului și că e foarte important nu doar să le identificăm ci să avem o strategie de răspuns și să le monitorizăm până la finalul proiectului.”

„Mi-a plăcut modul în care a prezentat trainerul, faptul că nu s-a folosit de ppt pentru a face prezentările. Exemplele folosite au fost sugestive și au fost prezentate într-o manieră (folosirea culorilor)  care mă va face să-mi aduc aminte de ele în practică. Vom discuta implementarea în organizație a analizei cantitative, despre evaluarea riscurilor și posibilitatea opririi proiectelor cînd riscurile sunt foarte mari, precum și despre folosirea arborelui decizional.”

După curs, așa cum știți vom colabora cu participanții prin sesiuni de feedback în pregătirea lucrării pentru obținerea diplomei Institute of Leadership and Management. Astfel veți beneficia de feedback în timp real pentru ceea ce doriți să îmbunătățiți în organizatiile proprii.

Vă mulțumim și vă așteptăm la următorul curs de managementul riscurilor organizat în 2017

IMG_20170718_145253 IMG_20170718_145241 IMG_20170718_142705 IMG_20170718_142655