Cum am obtinut certificarile PMP si ACP in 6 luni cu EDU „Mi-a placut metoda Rita foarte mult, pentru ca explica pe un limbaj usor de inteles, reia informatiile in diferite moduri”

Cum am obtinut certificarile PMP si ACP  in 6 luni cu EDU „Mi-a placut metoda Rita foarte mult, pentru ca explica pe un limbaj usor de inteles, reia informatiile in diferite moduri”
  • Cum ai descrie experienta pregatirii cu noi pentru certificarile PMP&ACP?

PMP&ACP Un curs foarte fain, la care timpul a trecut foarte repede si nu ne-am plictisit. Aduce mare valoare daca se citeste cartea inainte de curs. Eu am reusit sa citesc doar jumatate inainte de curs, si s-a vazut diferenta in gradul de intelegere pentru capitolele care am reusit sa le citesc inainte.

Se construieste informatia impreuna cu cursantii. Mi-as fi dorit sa avem la final aceeasi informatie in format electronic, cu diagrame frumos desenate.

Ilie a oferit suport pe toata durata cursului, dupa curs si mai ales a oferit suport tehnic si moral inainte de examen.

Ca si abordare de invatare, atat pentru PMP cat si pentru ACP am citit o data cartea, mi-am sumarizat informatia importanta, dupa fiecare capitol am facut testul din carte si apoi un test PMP FastTrack sau ACP FasTrack de pe acea zona. Apoi am inceput recapitularea folosind doar sumarul facut, facand intai testele si apoi citind informatia din acel capitol. Dupa ce am terminat, am facut o simulare de examen, in timpul careia am notat tot ce nu stiam sau nu stiam asa de bine. Ultima recapitulare a fost doar a zonelor identificate in aceasta simulare de examen.

 

Cum te-au ajutat metoda completa EDU – Rita / Griffiths?

Mi-a placut metoda EDU foarte mult, pentru ca explica pe un limbaj usor de inteles, reia informatiile in diferite moduri. Testele, chiar daca difera de cele reale din timpul examenului, ajuta foarte mult la identificarea zonelor mai putin stiute si intelese.

Care au fost provocarile examenului PMP?

Examenul pentru PMP mi s-a parut greu. Au fost intrebari la care nu am inteles exact ce mi se cere. Au fost  intrebari la care as fi raspuns orice altceva decat cele 4 variante de raspuns, intrebari care pareau atat de usoare incat te facea sa o recitesti inca o data. Cel mai important pentru examen mi se pare sa acorzi fiecarei intrebari atentia necesara. Sa dai cel mai probabil raspuns chiar daca nu esti sigur ca acela este cel corect, sa o marchezi pentru review daca nu esti sigur, sa iti monitorizezi timpul. Daca mai ramane timp sa revizuiesti intrebarile marcate pentru review.

Cele mai mari provocari la intrebari au fost secventialitatea subproceselor / activitatilor, incadrarea lor in faze si tehnicile.

Care au fost provocarile examenului ACP?

Mi s-a parut un examen mai usor decat PMP-ul. Dar totusi mai greu decat m-am asteptat. Poate pentru ca toata lumea mi-a zis ca examenul e mult, mult mai usor decat PMP-ul. Pe la jumatatea intrebarilor, deja ma gandeam ca nu am sa mi-l iau. Am inceput sa ma stresez putin, sa nu mai inteleg intrebarile, sa fie nevoie sa le citesc de cateva ori. M-am oprit, m-am gandit ca “Damn, acum e momentul pentru cate intrebari mai sunt, sa ma concentrez si sa il termin cat de bine pot.” Si le-am terminat de raspuns. In restul timpului am revizuit o parte din intrebarile marcate pentru review.

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?

Pe mine personal m-a ajutat structurarea know-how-ului legat de project management si agile methodologies. A trebuit sa ies din zona mea de comfort. Ma bucur ca in interval de 6 luni mi-am luat aceste 2 certificari, ca am investit mai intens in viata mea profesionala.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarile PMP&ACP?

Sa isi faca un plan de invatare si sa fie disciplinati in implementarea lui. In orele de examen sa fie concentrati, sa raspunda la toate intrebarile, inclusiv la cele la care nu sunt sigur de raspuns.

Claudia Lonean, PMP, ACP, Project Manager iQuest

by

Calendarul complet al cursurilor PMP Exam Prep, in anul 2019, se gaseste aici.

Calendarul complet al cursurilor ACP Exam Prep, in anul 2019, se gaseste aici.