Rodica Neagu PMP, OneERP FICO Process Deployment Lead despre PMP Exam Prep

Rodica Neagu PMP, OneERP FICO Process Deployment Lead despre PMP Exam Prep

      

Rodica, cum ai descrie experiența pregătirii cu EDU-differentiate yourself pentru examenul PMP?

Trainingul PMP Exam PREP EDU a fost peste așteptările mele. În sensul că s-a acoperit mai mult decât credeam că este posibil să acoperi în doar 5 zile de training, fără a afecta calitatea conținutului. A fost explicat tot conținutul cărtii, cu exemple adăugate, plus teste rapide si recomandări. A fost foarte bine structurat, planificat si punctat .Interacțiunea cu EDU a fost conform așteptărilor: profesionalism, seriozitate, orientarea către client. Am primit toate informațiile necesare și răspunsuri punctuale la toate solicitările, pe întreaga perioadă a colaborării.

Mi-au plăcut în mod special:

– stilul de predare dinamic și profesionalismul demostrat de trainerul Ilie Drăgan

– faptul că nu s-au folosit slide-uri PPT, ci au fost “construite” pas cu pas, pe hârtie, cu explicații și exemple din situații reale. Partea aceasta m-a ajutat foarte mult să înțeleg logic materia, să am o structură pe care sa adaug detalii atunci când am parcurs materialele de training.

– suportul primit pe toatp perioada, până la examen

Cum te-au ajutat materiale Rita Mulcahy, parte din pachetul de curs?

Cartea PMP Exam PREP Rita Mulcahy : Materia este foarte bine structurată, în succesiune logică și cu multe explicații și recomandări. Mi-au fost foarte utile secțiunile despre:

– greșeli frecvente la examen;

– explicarea unor situații care sunt uneori abordate diferit in practică față de standard și de ce este greșit, din perspectiva standardului (ceea ce poate crea confuzie, în general);

– exercițiile pentru testarea ințelegerii conținutului studiat.

Fiecare capitol cuprinde serii de exerciții relevante pentru noțiunile prezentate, cu accent pe identificarea gaps-urilor în cunoștințe/experiență și cu explicații clare pentru corectarea lor. Totul (conținut curs, exerciții, sfaturi, explicații) este orientat pe ințelegerea logică, nu pe memorare, fiind de un real ajutor.

Softul de pregaătire PM FastTrack a fost, de asemenea, foarte important in pregatirea pentru examen. M-a ajutat:

– să mă familiarizez cu tipul acesta de întrebări și să le parcurg cu ușurință, să-mi formez abordarea PMP (să o numesc așa);

– să am o evaluare realistă a nivelului meu de pregătire, comparativ cu cel necesar pentru promovare;

– să înțeleg ce trebuie să mai aprofundez și să știu când sunt pregătită să susțin examenul;

– să-mi procesez teama de examen, înaintea acestuia, astfel încât să fiu relaxată în “the big day”.

Care au fost, pentru tine,  provocările examenului ?

Experiența în sine, cu totul, a adus multe provocări și a necesitat efort susținut. Examenul însă nu a mai părut așa greu după ce am terminat pregătirea și am aplicat recomandările trainerului. Aici s-au simțit și beneficiile simulărilor/ testelor pentru identificarea gaps-urilor pentru că, din moment ce am aflat deja ce nu știu și am corectat în perioada de pregătire, nu am avut surprize la examen.

Ce beneficii are pentru tine faptul că ai trecut prin această experiență, obținerea certificării internaționale PMP?

Beneficiile au început să se vada încă din perioada de pregătire, sub forma performanței îmbunătățite în rolul pe care îl am în proiectul actual. Am integrat în activitatea mea ceea am învățat și am simțit diferența.

La finalul acestei experiențe m-am ales cu o bază solidă de cunoștințe, abordare diferitp a situațiilor întâlnite în activitatea mea și mai multă încredere în mine, ca profesionist în domeniu.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea internațională?

Take it seriously! Pregătirea pentru această certificare necesită efort susținut și implicare. Nu este o certificare “nice to have”, este o experiență transformatoare. Dar merita întreaga investiție, consider ca este un „must have” pentru toți cei care vor sa fie profesioniști în domeniu.

Best Regards,

Rodica Neagu, PMP

OneERP FICO Process Deployment Lead