Gabriel Feisan PMP, Project Manager la Groupe Renault despre PMP Exam Prep

Gabriel Feisan PMP, Project Manager la Groupe Renault despre  PMP Exam Prep

              

Cum a fost experienta PMP Exam Prep cu EDU?

 PMP Exam Prep – ”Hard work pays off”! Asta pot sa spun dupa 4 luni de pregatire intensa pentru aceasta certificare pe care de mult timp am avut-o in vizor. Mi-a trebuit putin curaj pentru a aplica deoarece auzisem dinainte ca necesita multa pregatire si timp dedicat. Astfel am avut ocazia sa aflu singur acest lucru, bineinteles cu ajutorul celor de la EDU fara de care probabil nu as fi avut ocazia sa scriu aceste randuri.

Interactiunea personala cu echipa EDU a fost una pe care as descri-o in 2 cuvinte: profesionalism si eficienta. Spun asta pentru ca totul a decurs intr-un mod fluid, cu materie concentrata si bine distribuita pe durata celor 40 de ore de curs. Domnul Ilie Dragan, pe care am avut ocazia sa il cunosc in calitate de trainer, a reusit cu brio sa ne sintetizeze toate aspectele importante din cartea Ritei Mulcahy si nu numai.

Cum te-au ajutat metoda completa RITA si materialele de pregatire PMP Exam Prep?

Metoda de predare a fost una interactiva, fara slideuri in power point cum suntem obisnuiti. Totul explicat si schitat pe flip chart astfel incat sa intelegem mecanismele din spatele proceselor prezentate. De asemenea, pe parcursul sedintelor, am avut diferite moduri de a parcurge prin materie. Am folosit jocuri  pentru a invata mai usor continutul grupelor de procese si am discutat anumite intrebari asemenatoare cu cele de la examen. La sfarsitul cursului, exista o simulare a examenului PMP care te face sa intelegi unde te pozitionezi.

Dupa finalizarea cursului PMP Exam PREP, urmeaza perioada de pregatire, perioada in care echipa EDU te sustine si recomanda cu incredere ca orice nelamurire pe care o ai sa o exprimi. Trainerul te conduce pe drumul bun pentru a identifica tu problema si unde ai nevoie de studiu. Pe toata aceasta perioada, eu personal am apelat de multe ori la suportul lor, si mereu am fost ajutat in cel mai scurt timp posibil.

Ca si materiale de studiu, ai la dispozitie cartea Ritei Mulcahy, in care gasesti informatille necesare pentru a obtine certificarea. Pe langa aceasta carte, softul de simularea a examenului este foarte util, prin acesta iti poti da seama foarte usor ce ai nevoie sa imbunatatesti.

Care au fost provocarile legate examenul PMP?

Este foarte important ca pe parcursul pregatirii, sa nu te abati de la plan. Sa nu lasi timpul sa treaca. Materia pentru examen este multa si topicurile sunt complexe. Functie de experienta profesionala a fiecaruia, materia de examen poate sa fie grea sau mai putin grea. Pe parcursul pregatirii, este absolut necesar faci simulari din softul de pregatire. Astfel inveti sa iti gestionezi timpul si te va ajuta foarte mult in timpul examenului.

Pe parcusul examenului PMP emotiile sunt mari. Chiar daca ai studiat, ai impresia ca nu esti pregatit. Intrebarile sunt puse astfel incat sa gandesti din prisma unui manager de proiect. Intrebarile reprezinta situatii reale si este foarte solicitant sa faci asta timp de 4 ore. Este absolut necesar sa intelegi modul de abordare si sa inveti sa iti gestionezi timpul astfel incat sa fie in favoarea ta.

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?

Toata aceasta experienta te ajuta enorm sa intelegi unde te situezi la nivel de cunostinte in management de proiect. Te ajuta sa iti depasesti o anumita stare de confort pentru ca efortul depus este unul destul de mare si constant. Eu personal cred ca aceasta certificare este mai mult decat un simplu titlu. Cred ca reprezinta un achievement personal care te face sa te simti competent si iti aduce un anumit nivel de satisfactie.

Profesional, sunt sigur ca titlul de PMP o sa imi aduca numeroase beneficii. Sunt constient ca prin efortul meu si prin aceasta certificare voi avea access la proiecte valoroase. Proiecte care sa-mi aduca numeroase provocari, pe care mi le doresc in mod cert.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea PMP?

Pentru toti cei care isi doresc aceasta certificare, va pot spune ca este ceva in care este nevoie sa investesti timp si efort constant. De asemenea va pot spune ca satisfactia este uriasa in momentul in care reusesti sa treci examenul.

Daca va doriti cu adevarat aceasta certificare sa nu lasati timpul sa treaca! Nu stati pe ganduri! Inscrieti-va din timp la curs si treceti prin toti acesti pasi! Veti fi incantati si veti obtine satisfactii pe toate planurile, garantez!”

Multumesc,
Lighting/Exterior Trims Project Manager la Groupe Renault
Participant la PMP Exam Prep Martie 2020