PMP Exam Prep – Daniel Pitur, PMP

PMP Exam Prep – Daniel Pitur, PMP

Cum ai descrie experiența pregătirii cu EDU pentru obținerea certificării PMP – pre training, sesiunea de training (predarea fără slide-uri), suport post training?

PMP Exam Prep a fost un curs interactiv, toți participanții au putut să se implice activ în discuții. Am fost impresionat de modul în care au fost facilitate dezbaterile pe diverse teme, păstrând întodeauna focusul și cadența constantă.

Am apreciat foarte mult modul de predare, specific trainerului.

Volumul de informații transmise a fost mare. A ajutat extrem de mult structurarea acestora în digrame simplificate pentru a fixa noțiunile și a putea adăuga ulterior detalii suplimentare la această structura.

Suportul post training m-a ajutat extrem mult în înțelegerea conceptelor dintr-o altă perspectivă. În același timp anumite concepte au fost detaliate și transpuse dintr-o perspectivă pur teoretică într-o manieră practică mai ușor de înțeles și de reținut. Și aici cadența a fost constantă cu un volum mare de informații ceea ce îți dă de multe ori impresia că nu ai suficient timp.

Cum te-au ajutat materialele puse la  dispoziție – carte/soft?

Cartea:

Modul în care este structurată este diferit și mi s-a părut uneori greoi. Se face referire la anumite concepte care sunt definite în capitolele următoare. Practic după ce termini un capitol poți rămâne cu noțiuni care nu sunt suficient de clare și trebuie reluate ulterior, dar acest lucru ajuta la fixarea noțiunilor.

Un document structurat mi s-a părut „hot topics”.

Simulatorul:

A ajutat în fixarea cunoștințelor și a mediului de examen, un element extrem de important.

 

Cum a fost la examen/ce ți s-a părut greu/ care au fost provocările?

Multe întrebări erau foarte vagi și de multe ori era greu să alegi dintre două răspunsuri care pareau la fel de bune.

În același timp am resimțit presiunea timplui deși efectuasem câteva simulări complete în prealabil. Timpul zboară extrem de repede în examen.

 

Ce beneficii crezi că are pentru tine faptul că ai trecut prin această experiență și ai luat-o pe acest drum?

Este un exercițiu care m-a scos din zona de confort, o nouă etapă în dezvoltarea personală, acumulare de cunoștințe noi, creșterea eficienței în sintetizarea mai rapidă a unui volum mare de informații.

 

Ce sfaturi ai pentru cei care își doresc certificarea PMP?

Să citească PMP Exam Prep înainte de a participa la curs sau să participe la o sesiune de pregătire dacă există acestă posibilitate.

Să alterneze parcurgerea materialelor cu testele de fixare a cunoștințelor.

Neapărat să efectueze câteva simulări complete de examen.

 

Daniel Pitur, PMP

participant la sesiunea PMP Exam Prep, București

Următoarele sesiuni PMP Exam Prep cu Ilie Dragan aici