PMP Exam Prep – certificarea #PMP din prima, Ruxandra Petre, PMP

PMP Exam Prep – certificarea #PMP din prima, Ruxandra Petre, PMP

 by

 

Cum ai descrie experiența pregătirii cu EDU pentru obținerea certificării PMP – perioad de pre-training, experiența trainingului, interacțiunea post-training?

Programul EDU de pregătire pentru examenul PMP este unul foarte bine organizat. Cursul a fost unul dintre cele mai bune la care am participat până acum. Înainte de participarea la curs am reușit să parcurg cea mai mare parte a cărții PMP Exam Prep. Acest lucru m-a ajutat să înțeleg mult mai bine informațiile prezentate la curs. Cursul predat de Ilie Drăgan a fost foarte bine structurat. Metoda de predare, fără slide-uri, m-a ajutat să-mi mențin concentrarea pe toata durata lui. După finalizarea cursului, am apreciat disponibilitatea trainerului de a mă ghida și susține pe tot parcursul perioadei de pregătire pentru examen.

 

Cum te-au ajutat materialele puse la dispoziție – cartea PMP Exam PREP și softul de simulare PM FasTrack?

Cartea PMP Exam PREP este foarte bine structurată și conține multe exemple, care m-au ajutat să înțeleg mai bine noțiunile prezentate. Softul de simulare PM FasTrack a fost de bază în pregătire. Testele efectuate m-au ajutat să mă obișnuiesc cu formatul întrebărilor și să identific punctele unde încă aveam neclarități. Simulările m-au ajutat să mă acomodez cu formatul examenului și să reușesc să-mi mențin concentrarea pe parcursul celor 4 ore.

 

Cum a fost la examen? Care au fost provocările?

Datorita simulărilor din PM FasTrack, nu am întâmpinat provocări majore la examen. Cel mai solicitant a fost să îmi mențin concentrarea pe toată durata examenului, însă aici m-a ajutat foarte mult “antrenamentul” cu softul de simulare.

 

Ce beneficii crezi că are pentru tine faptul că ai trecut prin aceasta experiență și ai obținut cea mai căutată certificare?

Pregătirea pentru certificarea PMP mi-a oferit șansa să îmi dezvolt și consolidez competențele în domeniul managementului  de proiecte. În același timp, cred că obținerea acestei certificări îmi va oferi noi oportunități și mă va ajuta în proiectele viitoare.

 

Ce sfaturi ai pentru cei care își doresc certificarea PMP?

Recomand programul PMP Exam Prep susținut de EDU. Cursul, materialele de studiu și planul de pregătire recomandat de trainer. Toate acestea au fost esențiale pentru a reuși să obțin certificarea PMP. În afară de asta, este nevoie de seriozitate, o foarte bună organizare a timpului și efort susținut.

 

Ruxandra Petre, PMP

BI & Analytics Manager, Loxon Solutions

Participant la cursul PMP Exam Prep, Iunie 2021,  București

Următoarele sesiuni PMP Exam Prep cu Ilie Dragan aici