PMP Exam Prep – certificarea #PMP din prima, Tania Neagota, PMP

PMP Exam Prep –  certificarea #PMP din prima, Tania Neagota, PMP

Cum ai descrie experiența pregătirii cu EDU pentru obținerea certificării PMP – pre training, sesiunea de training (predarea fără slide-uri), suport post training?

Pentru mine PMP Exam Prep, a fost o experiență fluidă – mi-a fost ușor să vă găsesc, să mă înscriu, să confirm informațiile de care era nevoie ca să ajung la voi.

Predarea fără slide-uri nu pot spune că m-a încurcat în vreun fel, dimpotrivă. Am redevenit din nou elevă :).  Ce e esențial, e să urmărești secvențierea logică a conceptelor, iar aici, trainerul, Ilie Drăgan e maestru.

Recunosc, a fost greu să îmi mențin focusul pe parcursul atâtor ore, zile la rând. Materia nu e puțină, și nici ușoară, dar Ilie a facilitat integrarea atâtor elemente cu success și dedicare, astfel încât să devină posibil să trecem examenul cu încredere.

Cum te-au ajutat materialele puse la dispozție – cartea PMP Exam PREP și softul de simulare PM FasTrack?

Cartea a rămas, atât înainte de curs cît și înainte de examen, biblia de seară. Faptul că am primit cartea înainte de curs a contribuit la a înțelege ce ne așteaptă, doar că e esențial să primești și niște explicații. Simpla ei lectură te poate lăsa mai dezorientat decât înainte. Softul de simulare PM FasTrack l-am folosit consecvent de la ultima sesiunea a cursului până la examen. Chiar dacă de multe ori scorurile nu erau încurajatoare, știam că sunt pe drumul cel bun. Spre final, însă, acolo unde greșeam întrebările, cartea era punctul de referință.

PMP Exam Prep – examenul?  Care au fost provocările?

Provocări legate de examenul în sine și conținutul lui nu pot spune că am avut semnificative. Nu am avut întrebările acelea de care ne temem toți, în care suntem absolut fără urmă de direcție către răspunsul corect.

Examenul a fost orientat către situații practice și deloc rare, unele chiar de viață sau ethics. Ceea ce demonstrează faptul că un Project Manager poate deveni cu ușurință un mindset, dincolo de a fi un rol sau un job. Sau, invers, că felul în care te dezvolți, tu, poate contribui infinit la a deveni un profesionist mai bun.

Legat de susținerea lui, cu siguranță, dacă aș alege din nou, aș da examenul într-un centru fizic de examinare. De ce? Pentru că pe lângă stres/emoții legate de cunoștințele mele, aveam și stresul conexiunii la internet. Plus toate regulile de a sta nemișcat în webcam timp de minim 3 ore. E un sentiment ușor ciudat, care se adaugă faptului că ai nevoie să te concentrezi constant.

Ce beneficii crezi că are pentru tine faptul că ai trecut prin această experiență (PMP Exam Prep) și ai obținut cea mai cautată certificare în domeniul managementului proiectelor?

O organizație mereu își va adapta continuu modul de a gestiona proiectele, către acele moduri care îi deservesc cel mai bine strategia de dezvoltare. Eu am înțeles felul în care se conduce disciplina de project management în organizația în care lucrez, și de acolo a apărut în mod natural nevoia de a înțelege care e teoria din spate.  Care sunt toate procesele în ansamblul lor si mai ales… cum pot fi aplicate indiferent de industrie.

Pentru mine e o abilitate dobândită absolut transferabilă, care se îmbină perfect atât cu dorința mea de a performa în rolul curent de Project Manager, cât și de a ma dezvolta continuu pe parcursul carierei, indiferent de alegeri.

Ce sfaturi ai pentru cei care își doresc certificarea PMP?

Cel mai important rămâne să tratăm certificarea aceasta cu seriozitate și focus. Nu e un examen imposibil, și cu siguranță cei care ajungem aici, am trecut deja prin numeroase examene și teste, astfel încât știm că e nevoie de implicare, consecvență.

Am avut, pe parcursul studiului, și perioade de descurajare, însoțite de gânduri că nu voi reuși să trec examenul. E important aici să distingem realitatea obiectivă. Regula asta merge și dincolo de PMP. Dar faptul că în fiecare zi citești puțin, faci un test sau două, contribuie la acel learning curve. Procesul de învățare nu are cum să fie exciting în fiecare zi. Iar dacă reușim să înțelegem lecția asta, consecvent, până în ziua examenului, cu siguranță certificarea PMP îi urmează organic.

Tania Neagota, PMP

Agile Project Manager Paddy Power Betfair

Participant la cursul PMP Exam Prep, Ianuarie 2022,  București

Următoarele sesiuni PMP Exam Prep cu Ilie Dragan aici