Cum a fost experienta pregatirii pentru PMP Exam cu EDU?
Experienta pregatirii pentru PMP Exam cu EDU a fost una foarte placuta. Chiar daca nu am reusit sa parcurg tot materialul necesar anterior participarii la curs, metoda de predare a fost foarte eficienta pentru mine. Exemplele practice, reprezentarea grafica realizata de catre trainer a proceselor si lamurirea tuturor intrebarilor avute pe parcursul trainingului au fost foarte valoroase pentru pregatirea examenului.
Cum ai perceput metoda completă PMP Exam Prep – RITA?
Cred ca metoda RITA este ideala pentru persoanele care isi doresc sa inteleaga conceptele, fara a le memora, respectiv pentru cei care au realizat ca intrebarile situationale presupun intelegerea unor concepte si nu memorarea unor termeni. In plus, toate “Tips & Tricks” incluse atat pe parcursul training-ului dar si in cartea Ritei au o mare valoare pentru cursanti, definind ancore/ principii utile in cadrul pregatirii si sustinerii examenului. O alta componenta foarte utila a metodologiei EDU este soft-ul pentru simularea examenului PM FasTrack. Softul m-a ajutat foarte mult la finalizarea fiecarui capitol privind process groups sau knowledge area, pentru a testa corectitudinea cu care am inteles anumiti termeni.
Cum a fost la examenul PMP? Care au fost provocarile?
Examenul PMP este foarte solicitant. In primul rand lungimea unor intrebari. In al doilea rand complexitatea limbajului folosit. Apoi numarul total foarte mare de intrebari si durata mare de timp pentru care trebuie sa fii concentrat. A fost foarte important sa notez la inceputul examenului o schita a proceselor si cele mai relevante formule. Acestea m-au ajutat pe tot parcursul examenului in a identifica exact in ce process se pozitioneaza intrebarea situationala si cum sa calculez rapid indicatorii necesari. De asemenea, a fost foarte important sa folosesc pauza de la jumatatea examenului pentru a ma reseta/ reconcentra.
Ce inseamna certificarea PMP pentru tine?
Intreaga experienta a acestui examen este foarte valoroasa. In primul rand prin obtinerea unei certificari de prestigiu a cunostintelor cu privire la managementul proiectelor. In al doilea rand prin boost-ul de moral pe care il primesti in momentul in care, la finalul examenului, citesti pe ecran “Congratulations 🙂 “
Ce sfaturi ai pentru cei care doresc sa urmeze aceasta cale?
Ca si sfaturi pentru cei ce isi doresc sa se imbarce sau care s-au imbarcat deja: fiti concentrati, exigenti si increzatori. PMP este un examen ce necesita pregatire temeinica, dar nu este un examen imposibil! Urmariti sfaturile trainer-ului, profitati de toate instrumentele disponibile si faceti-va un plan de studiu pe care sa il urmariti cu rigoare!
Senior Project Manager, Strategic Finance Projects
OMV Petrom SA