Cum am obtinut certificarea PMP – „Experienta a fost una foarte valoroasa!”

Cum am obtinut certificarea PMP –  „Experienta a fost una foarte valoroasa!”

                                                             

Cum descrieti experienta pregatirii examenului PMP cu EDU ?

Prima experienta cu trainerul, Dl. Ilie Dragan, a fost acum 2-3 ani. Atunci, am participat la un curs de introducere in Project Management in-house. Desi am fost putin sceptic la inceput, cursul a fost extrem de interactiv, cu exercitii practice si solutii concrete.

Acesta a fost unul din motivele pentru care am ales sa continui pregatirea in cadrul acestui program. Cursul Pmp Exam Prep mi-a fost de mare ajutor din perspectiva promovarii examenului. Suplimentar mi-am clarificat multe intrebari legate  de modul de gestionare a proiectelor de dezvoltare imobiliara in care sunt implicat  in acest moment.

Am apreciat foarte mult la metoda de predare a cursului, faptul ca trainerul nostru a parcurs materia impreuna cu noi,  structurand-o intr-un mod logic si usor de retinut. Ca urmare, am reusit sa invat mult mai usor datorita exemplelor si  documentelor create la curs. Schemele din timpului cursului au fost foarte clare si au ajutat mult. Fiecare noua informatie este explicata prin exemple practice, lucru care este util atat pentru intelegerea conceptelor, cat si pentru aplicarea lor corecta in proiectele viitoare.

Mai mult, chiar si dupa finalizarea cursului, trainerul mi-a raspuns la toate intrebarile si neclaritatile pe care le-am intalnit parcurgand mai in detaliu cartea si testele, lucru necesar in insusirea cunostiintelor.

Cum te-a ajutat metoda completa RITA – PMP Exam PREP Book, Training si PM FasTrack  sa te pregatesti?

Avand in vedere dimensiunea generoasa a cartii, precum si volumul destul de mare de informatii suplimentare (precum definitiile din PMPbook), ca o prima impresie  am crezut  ca o sa fie mai greu decat in facultate 😊). Dupa ce am citit cartea PMP Exam Prep Rita, pot sa va spun ca este destul de usor de inteles si de parcurs. Cartea contine foarte multe exemple reale urmate de exercitii practice. Dupa sustinerea examenului, m-am convins ca toata informatia din carte este structurata exact pe modelul intrebarilor din cadrul testului. Si mai mult, cartea este aliniata provocarilor din proiectele reale.

Cum a fost la examenul PMP?

Lasand la o parte procedura excesiva de control al securitatii inainte de intrarea in sala de examinare, apreciez ca intrebarile de la examen au fost comparabile ca si grad de dificultate si abordare a materiei, cu intrebarile din cadrul testelor Super PMP. Consider ca, pentru promovarea examenului, este necesara o stapanire buna a proceselor, a ordinii lor si a tool-urilor. Foarte important a fost de stiut care este definitia si utilitatea lor  in cadrul fiecarui proces.

 

 Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?

Pot spune cu toata increderea ca aceasta experienta a fost una foarte valoroasa. Cunostintele dobandite vor fi aplicate in activitatea mea de manager de proiect, in cadrul dezvoltarilor imobiliare. Sunt convins ca  ma vor ajuta sa imbunatatesc modul de lucru in cadrul proiectelor in care sunt implicat. Sigur voi avea  rezultate mai bune, atat din punct de vedere al mentinerii standardelor de calitate a lucrarilor de constructii, cat si al eficientizarii si optimizarii resurselor implicate.

 Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea PMP?

Sfatul meu pentru cei care isi doresc certificarea PMP este sa inceapa pregatirea cu mintea deschisa. Sa fie convinsi ca, la finalizarea acestei pregatiri, vor fi pe deplin multumiti si pregatiti pentru orice noi provocari in cariera lor. Sa analizeze cu multa atentie tot suportul de curs. Sa nu aiba retineri in a consulta trainerul. Atunci cand nu sunt siguri ca au inteles exact anumite aspecte tratate in curs sa apeleze la trainer. Sa foloseasca tot timpul cunostintele dobandite in urma certificarii si sa le imbine cu cele din activitatea curenta.

 Stoian Dragos, PMP

14.02.2019