Cum am obtinut certificarea PMP 50 – „Trainingul a fost o saptamana plină de informatii, de energie si de sperante ”I got this”!

Cum am obtinut certificarea PMP 50 – „Trainingul a fost o saptamana plină de informatii, de energie si de sperante ”I got this”!

Cum ai descrie experienta pregatirii pentru examenul PMP cu EDU?

Il stiam pe Ilie de la cursul de PM Fundamentals pe care l-a tinut in compania noastra. Inca de atunci, mi-am dat seama ca am multe de invatat de la el.  Lucru confirmat de altfel in cele 5 zile de curs de pregatire pentru examenul PMP. A fost o saptamana plina de informatii, de energie si de sperante ca ”I got this”. Folosind metoda “fara slide-uri”, Ilie a reusit sa ne explice atat concepte  simple cat si definitii mai complexe. A sintetizat in cateva scheme colorate 2 “manuale” cu peste 400 de pagini – cartea Ritei si PMBOK-ul.  Insa, ce am apreciat cel mai mult la Ilie a fost promtitudinea cu care ne-a sprijinit dupa curs.  Sfaturile date in completarea aplicatiei, raspunsurile la toate indoielile, intrebarile noastre si incurajarile continue “you got this”.

 Cum a fost la examenul PMP

Examenul PMP mi s-a parut diferit de tot ceea ce auzisem si intalnisem (ca tip de intrebare) inainte de a-l da. Majoritatea intrebarilor au fost despre risc si schimbare. Au fost intrebari la care nu am fost deloc singura de raspuns si la care am mers pe intuitie. Au fost intrebari simple imbracate in cuvinte complicate. Am avut si intrebari la care a fost nevoie sa folosesc calculele, pe care de altfel, abia le asteptam si care cred ca m-au salvat. Pe parcursul celor 4 ore am tot osciliat intre “I got this” si “I will totally fail”. De trairile din momentul acela cand apesi “finish” si astepti sa vezi rezultatul final m-as putea lipsi de acum inainte😊.  Cu toate astea,  cu emotii, cu intrebari complicate, cu intutie si calcule bine facute am reusit sa-l iau cu „above target”.


Care sunt, pentru tine, beneficiile de a trai  experienta PMP?

Bucuria de moment, beneficiul imediat e sentimentul de recompensa in urma unui efort sustinut si a unor zeci de ore muncite. Beneficiul general e ca ti-ai imbunatatit abilitatile de PM! Ca ai castigat experienta intr-un domeniu vast si de viitor.De acum, notiunea de “project manager” desi e folosita cu mare usurinta pentru multe job-uri care nu sunt neaparat in aria acestei profesii, iti este mai clara. Acum te poti considera profesionist😊

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc si certificarea PMP?

Important este sa iti aloci timp suficient sa te pregatesti pentru examen. Sa intelegi ca nu se poate printre picaturi. Este nevoie de un efort constant si sustinut. Vorbind cu una dintre colegele de la curs, care intamplator a sustinut examenul in aceeasi zi,  ne-am dat seama ca ne-ar fi ajutat mult mai mult cursul daca am fi citit cartea in amanunt, inainte de curs. Ca sa intelegi tot ce ti se povesteste si sa poti aprofunda, ar fi bine sa fi citit cartea Ritei inainte.  De asemenea, foarte utile in pregatirea pentru examen sunt si simularile din softul de pregatire Fast Track. Foarte mult au ajutat notitele din timpul cursurilor si schemele colorate ale lui Ilie😊.

Daca intelegi conceptele si te pregatesti parcurgand cartea Ritei cel putin de 2 ori, cu accent pe capitolele care ti se par mai dificile, „you got this!”

Valentina Ical, PMP

Project Manager, eMAG

Martie 2018

Valentina Ical PMP     PMP                          eMAG_PMP

 

Programul cursurilor de pregatire PMP 2018 il regasiti aici