Cum am obtinut certificarea PMP? „Cursul a fost partea mea preferata din toata perioada de pregatire.”

Cum am obtinut certificarea PMP? „Cursul a fost partea mea preferata din toata perioada de pregatire.”

                                   

Cum ai descrie experienta pregatirii examenului PMP cu EDU – activitati pre-training, training, suport post training ?

Pentru mine, experienta de pregatire a examenului PMP a fost perfecta in toate etapele. M-a ajutat recomandarea trainerului de a citi manualul inainte de curs pentru ca mi-a fost usor sa asimilez conceptele noi. Cursul pentru PMP a fost partea mea preferata din toata perioada de pregatire. Ilie este un trainer foarte organizat, dar si dinamic. Cunoaste foarte bine subiectul si s-a asigurat pe tot parcursul celor 5 zile de instruire ca intelegem conceptele in profunzime si le putem corela cu realitatea. Si in perioada de pregatire post training, Ilie si-a aratat disponibilitatea de a raspunde tuturor intrebarilor si ne-a incurajat constant.

 

Cum te-au ajutat metoda completa RITA  carte-curs-soft simulare?

Manualul RITA si aplicatia de simulare a examinarii reprezinta o combinatie perfecta. Manualul prezinta informatia intr-un mod logic si structurat, iar intrebarile din aplicatia soft ajuta cursantul sa-si evaluze realist nivelul de cunostinte.

 

Cum a fost la examenul PMP? Care au fost provocarile pentru tine?

Examenul PMP nu este unul usor si cu siguranta nu este unul pe care sa-l iei fara sa fi invatat in prealabil. Pentru mine cea mai mare provocare a fost sa-mi pastrez increderea in cunostintele mele atunci cand anumite intrebari mi se pareau intentionat ambigue. In acest sens, m-a ajutat atat aplicatia soft de simulare a examenului, cat si recomandarile trainerului din timpului cursului.

 

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?

Certificarea nu influenteaza doar evolutia in cariera, ci si stilul de gandire. Atat pregatirea examenului, cat si informatia in sine ajuta cursantul sa vada lucrurile intr-o noua perspectiva. In PMP se acorda o atentie deosebita riscurilor si schimbarilor, fapt care mi-a influentat mult stilul de lucru.

 

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea PMP?

Sfatul meu pentru cei care isi doresc certificarea este sa aiba curaj si sa incerce. Este foarte important sa gaseasca un moment potivit pentru studiu, deoarece vor avea nevoie sa studieze constant pentru o perioada de 1-2 luni. De asemenea, recomand sa asculte sfaturile trainerului si sa fie 100% implicati in timpul cursului.

Natalia Cherciu, PMP

Senior Training Lead at Oracle

Urmatoarele sesiuni PMP Exam PREP aici