Cum am obtinut certificarea PMP? ” Metoda lui Ilie Dragan de a parcurge procesul fara a folosi slide-uri m-a tinut focusata pe intelegerea informatiei”

Cum am obtinut certificarea PMP? ” Metoda lui Ilie Dragan de a parcurge procesul fara a folosi slide-uri m-a tinut focusata pe intelegerea informatiei”
                      

Cum apreciezi experienta pregatirii examenului PMP cu EDU?

Recomandarea EDU de a parcurge RITA, inaintea training-ului PMP, este foarte utila deoarece te familiarizezi cu notiunile, astfel ca, in timpul cursului te poti concentra pe intelegerea procesului.
Trainingul PMP este intensiv, bazat pe discutii interactive, cu exemple practice si acopera punctele principale din toate ariile. Metoda lui Ilie Dragan de a parcurge procesul fara a folosi slide-uri m-a tinut focusata pe intelegerea informatiei,  reusind ca la sfarsitul celor 5 zile de training punctele principale sa imi fie clare.
Am continuat apoi cu detaliile pana cand am ajuns la nivelul necesar pt a ma inscrie la examen.  Trainerul m-a sustinut pe tot parcursul pregatirii cu raspunsuri si clarificari pentru notiunile unde am avut dificultati. Peiodic mi-a amintit “se poate“ si “sa nu aman inscrierea la examen”.  Inca o data “Multumesc Ilie “ !

 Cum te-a ajutat metoda completa RITA carte-training-soft de simulare

Metoda RITA se focuseaza pe explicarea  modului in care se foloseste in practica procesul de PM, folosind exercitii si aplicatii. Testele grila din RITA si FASTrack sunt esentiale pt pregatire. M-au ajutat sa imi evaluez nivelul de cunostinte si sa imi dezvolt tehnica pentru a identifica rapid raspunsul corect.

Cum a fost la examenul PMP? Care au fost provocarile pentru tine? 

Nivelul de dificultate al examenului PMP este cel estimat, in conditiile in care ai facut cu succes doua teste de simulare din PM FASTrack. Textul intrebarilor este mai scurt si mai clar decat in SUPER PMP. Pentru mine partile dificile au fost pastrarea concentrarii si mentinerea unui ritm constant de lucru pe parcursul celor 4h de examen.

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?

PMP mi-a oferit o viziune top-down asupra procesului de Project Management. Sunt convinsa ca voi coordona mai eficient urmatoarele proiecte si ca pot contribui la imbunatatirea proceselor folosite in organizatia pentru care lucrez.

De asemenea, am observat la scurt timp dupa obtinerea certificarii un nivel mult crescut al vizibilitatii profilului meu pentru recruiter-ii in cautare de Project Manageri cu experienta.

In concluzie, pot sa spun ca PMP este un “must have” pentru oricine doreste o cariera in acest domeniu!

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea PMP?

Cel mai important lucru, din momentul in care ai decis ca vrei sa obtii certificarea, este sa fii perseverent si sa ai un program constant pentru a invata.

Daca urmezi recomandarile oferite de trainer (Ilie), etapele de pregatire, simulari testare, succesul e 100% garantat!

Irina Miulescu, PMP

SAP Project Manager

Urmatoarele cursuri PMP Exam Prep aici