Cum a fost la examenul PMP? „Trebuie menționat ajutorul imens furnizat de soft, deoarece permite acomodarea cu genul de întrebări situaționale.”

Cum a fost la examenul PMP? „Trebuie menționat ajutorul imens furnizat de soft, deoarece permite acomodarea cu genul de întrebări situaționale.”

                                        

Cum ai descrie experienta pregatirii examenului PMP cu EDU – activitatile pre training, training (metoda fara slide-uri), suport post training ?

Metoda de creare a slide-urilor în timpul cursului de pregatire PMP este excelentă pentru cursanți! Crearea pas cu pas a conceptelor generează focusarea atenției și permite înțelegerea imediată a fluxului proceselor. Această metodă este mult superioară comparativ cu prezentarea unor slide-uri statice, diferența este în special sesizabilă în partea a doua a zilei, cînd concentrarea tinde să se diminueze, iar interactivitatea menținută de dezvoltarea slide-urilor soluționează această problemă.

Cum te-au ajutat metoda completa RITA  carte-curs-soft?

– De asemenea, trebuie menționat ajutorul imens furnizat de soft, deoarece permite acomodarea cu genul de întrebări situaționale. Fără accesul la acesta, îmi permit să afirm că cel puțin încrederea în șansele de a trece examenul (dacă nu și capacitatea) sunt mult scăzute.

Cum a fost la examenul PMP, ce ti s-a parut greu la examen, care au fost provocarile?

Datorită pregătirii preliminare, examenul a fost așa cum mă așteptam, fără a genera surprize. Este absolut necesară citirea cu atenție a întrebărilor. Este de ajutor și marcarea întrebărilor la care nu sunteți foarte siguri de răspuns; din nefericire, eu nu am făcut acest lucru, ceea ce mi-a făcut imposibilă revenirea la acele întrebări. Timpul mi s-a părut absolut suficient, permițând și o mică pauză.

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?

În mod natural, unul dintre beneficii este acumularea de noi informații, clarificarea celor deja existente, asimilarea unui limbaj comun și înțelegerea superioară a proceselor, lucru ce îmi va permite aplicarea personalizării acestora în practica de zi cu zi.
Sper, desigur, ca unul dintre beneficii să fie o mărire salarială. Emoji 

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea PMP?

Aș îndruma toți doritorii de certificare PMP să urmeze un curs, în special dacă nu au avut tangență cu toate aspectele managementului de proiecte, și aici, să fim sinceri, estimez că se încadrează marea majoritate. Aceasta, deoarece procesele de management descrise în PMBoK sunt foarte adesea considerabil diferite de cele practicate în companii. De asemenea, un soft bun de evaluare are o importanță majoră în acomodarea cu tipul de întrebări existente în examen. Pot spune cu mâna pe inimă că atât cursul lui Ilie Drăgan bazat pe metoda RITA, cât și softul aferent, îndeplinesc în totalitate aceste cerințe.

 Mihai Zamfirescu, PMP

Urmatoarele sesiuni PMP Exam PREP aici