Cum am obținut certificarea PMP? „Examenul e greu, dar usor de luat daca intelegi PM”

Cum am obținut certificarea PMP? „Examenul e greu, dar usor de luat daca intelegi PM”

                           

Cum ai descrie experienta pregatirii pentru examenul PMP cu EDU – activitatile pre-training, sesiunea de training (metoda fara slide-uri) si suportul post-training?

A fost un training maraton. Schemele m-au ajutat sa fixez ceea ce am citit in Rita si PMBOK insa faptul ca m-am apucat tarziu de citit a ingreunat un pic “fixarea”. La unele scheme uitasem anumite detalii.

Cum te-au ajutat metoda completa RITA si materialele – cartea PMP Exam Prep si softul de pregatire PM FasTrack?

Dupa ce am trecut de 2 ori prin carte, mi-am dat seama ca m-ar ajuta sa imi fac eu niste scheme cu focus pe tools& methods si output-uri pe fiecare knowledge area, ramanand ca inputurile sa le intuiesc. Era mai bine daca faceam schemele dupa prima citire – salvam timp.

Softul l-am folosit dupa fiecare capitol si am dat 3 simulari. Ma cam descuraja punctajul mai ales ca citisem destul, dar a fost o metoda foarte buna de a descoperi ce nu era clar si unde greseam.

PMBOK – e must de trecut macar o data prin el – limbajul este similar cu cel de la examen.

Cum a fost la examenul PMP, ce ti s-a parut greu la examen, care au fost provocarile?

A fost un examen greu. Intrebarile erau enuntate mai clar decat in softul de pregatire, insa variantele de raspuns mi s-au parut inselatoare – si aici cred ca a fost cea mai mare provocare. Intreaga experienta m-a ajutat sa vad cum s-ar face lucurile intr-o lume ideala. Pregatirea pentru PMP – a fost un exercitiu bun – mai ales ca nu mai invatasem asa din facultate.

Sper sa ma ajute pe viitor sa aplic mare parte din ce am invatat.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea PMP?

Sa citeasca RITA si PMBOK o data.  Dupa care sa se foloseasca de tot felul de scheme/abordari care sa le fixeze informatia. Sa treaca in paralel cu folosirea softului, inca o data prin toate. Examenul PMP il iei daca intelegi PM, nu daca memorezi fara a-ti fi lucrurile clare.

Eleni Socratopoulos, PMP, Project Manager

Urmatoarele sesiuni PMP Exam PREP aici