Experiența #PMPdinprima, Mihai Dumitru PMP

Experiența #PMPdinprima, Mihai Dumitru PMP

Cum ai descrie experiența #PMPdinprima cu EDU ?

 ”Experiența PMP Exam Prep, per total a fost una foarte bună. În faza de pre training comunicarea a fost foarte clară cu privire la detaliile training-ului. Am știut de la început condițiile pe care a trebuit să le îndeplinesc, programul training-ului și  toate detaliile necesare.

Sesiunea de training în sine mi-a depășit așteptările inițiale! Modul foarte clar în care au fost structurate informațiile, modul dinamic în care s-a desfășurat cursul. Am rămas cu o cantitate mare de informație după finalizarea celor șase zile de curs. Deși informația a fost foarte condensată, pentru că a fost excelent structurată, mi s-a sedimentat un procent foarte mare chiar din timpul cursului.

Sistemul de predare a fost inedit și surprinzător (fără slide-uri). Pornind de la o expunere orală completată de suport grafic realizat pe flipchart/tablă s-a realizat în mod gradual către esența noțiunilor.

Modul în care este conceput respecta exigențele actuale de pe piața muncii, iar parcurgerea condensată se poate compara cu un program de pregătire de lungă durată.

Suportul post training s-a ridicat la înălțimea fazelor anterioare prin faptul că, deși am susținut examenul la o perioada destul de mare după finalizarea trainingului, a fost suficient cât sa mă îndrume în continuare exact unde a fost nevoie pentru a-mi menține și spori încrederea că voi obține certificarea.”

 

Cum te-au ajutat materialele de pregătire PMP Exam Prep Rita Mulcahy?

 ”Materialele urmează logica gândirii, astfel facilitând memorarea. Efortul necesar memorării este astfel redus la minimum. În același timp, materialul a fost suficient pentru a obține certificarea, nefiind nevoie să apelez și la alte materiale externe pentru pregătire.”

 

Cum a fost la PMP Exam? Care au fost provocările?

 ”La examen m-a surprins modul în care au fost gândite întrebările, adică acelea pe care le-am avut eu s-au concentrat doar pe diverse situații, nu pe informații, formule etc.

Principala provocare a examenului a fost, după mine, numărul mare de întrebări și timpul relativ scurt de răspuns pe fiecare întrebare. Timpul este suficient, dar de la un anumit punct (cam de la jumătatea examenului) nu a mai rămas timp pentru recitirea textului întrebări și a trebuit sa mă bazez pe ceea ce am înțeles din prima.”

 

Ce beneficii crezi că are pentru tine faptul că ai trecut prin aceasta experiență?

 ”Deschide noi orizonturi, asigurând baza pentru upgrade-ul în cariera. În același timp și recunoașterea de care se bucura certificarile PMI în lume conferă un avantaj clar oricui deține o astfel de certificare.”

 

Ce sfaturi ai pentru cei care își doresc certificarea PMP?

 ”Principalul sfat ar fi să se orienteze din start către un program de training cum este acesta. Nu doar că ușurează întreg procesul de învățare pentru acest examen, dar are și avantajul de a structura informația în așa fel încât să fie folosită cu succes în situații din lumea reală. Un alt sfat ar fi să-și programeze examenul cât mai aproape de momentul finalizării cursului întrucât materia este proaspătă. Altfel spus, mă declar foarte mulțumit și le recomand cu căldură să nu mă creadă pe cuvânt și să încerce personal această experiență.”

Mulțumim și mult succes în continuare, Mihai!

Următoarele sesiuni PMP Exam Prep cu Ilie Dragan aici