Cum am obtinut certificarea PMP -47 „Trainingul este foarte reusit!”

Cum am obtinut certificarea PMP -47 „Trainingul este foarte reusit!”

Cum ai descrie experienta PMP – pregatirea examenului PMP cu EDU?

Studiul pentru examenul PMP pot spune ca a inceput din momentul trainingului. Pana atunci rasfoisem cartea Ritei-PMP Exam Prep ca pe o lectura usoara. Doar ca putea sa fie greu ? Si am descoperit ca perceptia mea despre project management e limitata fata de ce se cere cu adevarat de la un PM. Este in mod cert valoros sa participi la un curs tinut de un trainer care nu numai ca stie project management dar are si o vocatie de a preda.

Trainingul este unul foarte reusit! Metode de predare interactive + atitudinea trainerului + cunostinte logice = succes!

Cum te-a ajutat metoda RITA ?

Am citit si am recitit cartea, insistand pe notiunile unde nu am raspuns bine la intrebari . Mi-a placut sa citesc chiar si raspunsurile la intrebarile raspunse corect – imi place sa descopar noi perspective si sa imi sedimentez informatia. Cititul a fost o experienta placuta, desi rezultatele la primele teste nu au fost pe masura ambitiei mele. Dar am perseverat (trainerul, Ilie Dragan, a fost foarte incurajator in timpul trainingului !) si intr-un timp relativ scurt am considerat ca sunt pregatita pentru examen.

 Cum a fost la examenul PMP, care au fost provocarile?

Intrebarile au fost asemanatoare cu cele din softul de pregatire PMP FasTrack. Chiar si asa, consider ca este un examen greu datorita numarului mare de intrebari situationale.  Formularile lungi ce necesita concentrare pe o perioada de 4 ore sunt si ele provocatoare.

 Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?

„Knowledge is power!” ! Chiar daca as avea si 10 ani de experienta pe project management, mereu sunt lucruri noi de invatat si aplicat. Este un drum care nu s-a terminat cu obtinerea certificarii, ba dimpotriva, mi-am dat seama cat de vaste sunt cunostintele de project management si cum ar trebui sa arate un toolbox de PM.

 Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc si certificarea PMP?

Certificarea necesita un efort consistent dar in nici un caz imposibil. Enjoy the process of learning !

Alina Patras, PMP

Februarie 2018

Programul cursurilor de pregatire PMP 2018 il regasiti aici

PMP