Cum am obtinut certificarea PMP – 48 „5 zile de informatie si energie la cote maxime!”

Cum am obtinut certificarea PMP – 48  „5 zile de informatie si energie la cote maxime!”
Cum ai descrie experienta pregatirii pentru examenul PMP cu EDU?
Inca de la inceput ai certitudinea ca vei lucra cu o echipa de profesionisti. Materialele au sosit mai devreme decat estimasem ca urmeaza sa incep studiul si am primit pe parcurs toate informatiile relevante pentru desfasurarea cursului. Legat de curs, au fost 5 zile de informatie si energie la cote maxime! Cu toate acestea nu am am avut nicio zi sentimentul ca am obosit. Din contra, la finalul fiecarei zile m-am intrebat cand au trecut orele. Metoda „fara slide-uri” reuseste sa sintetizeze in mod neasteptat in cele cateva zile intreaga informatie din carte. Slideurile au functionat ca un „mind map” mai apoi in timpul pregatirii individuale pentru examen. Am folosit notitele de pe flipchart-urile lui Ilie la inceputul fiecarui capitol si apoi in recapitularea finala. Pregatirea, personalitatea efervescenta a lui Ilie, disponibilitatea de a raspunde tuturor intrebarilor si capacitatea lui de a ne motiva au fost esentiale. Cu toate ca la curs sunt punctate conceptele esentiale, cursul este unul de pregatire pentru examen. Accentul este pus pe intelegerea si chiar dezbaterea acestora. Astfel incat, este mai mult decat indicata parcurgerea PMP Exam Prep cel putin o data inainte de curs.
Cum te-a ajutat metoda RITA ?
Acum ca am luat examenul din prima, cred ca m-a ajutat foarte mult si intr-un fel neasteptat :).  Am parcurs manualul o data inainte de curs si inca o data dupa curs. Am facut si testele de la finalul fiecarui capitol + cate un focused-test de 20 intrebari de pe FASTrack. Ulterior, doar capitolele care mi s-au parut mai grele. La final, in recapitulare, am facut doua simulari de pe FASTrack care mi-au dat incredere ca pot lua acest examen. Carnetelul cu Hot Topics a fost de ajutor, mai ales in perioda de recapitulare.

Cum a fost la examenul PMP

Examenul nu a fost nimic din ce m-am asteptat sa fie. Am plecat spre examen cu sentimenul ca am facut cam tot ce se putea face in conditiile in care am invatat toata perioada aceasta in paralel cu job-ul si am fost destul de increzatoare ca voi reusi. Am fost surprinsa sa descopar intrebari care mi s-au parut dificile, total nefamilare, bineinteles situationale si pentru care am fost nevoita sa folosesc intuitia sau, mai degraba, genul de logica pe care ti-o dezvolta testele din softul de simulare sau tricks of the trade-urile din carte. Si acestea au fost majoritare. Aproape ca ma bucuram atunci cand vedeam intrebari in care trebuia sa folosesc formule si sa fac calcule :).  Pana la final nu am fost convinsa ca voi reusi totusi sa iau examenul, asa incat am avut ceva emotii cand am aflat ca am luat examenul cu above target.

 
Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta ?
Beneficiul imediat este acela al sentimentului ca ai avut parte de o pregatire in profunzime pentru a deveni un profesionist in acest domeniu si ca vei fi capabil sa aplici o metodologie coerenta proiectelor pe care le gestionezi.
 

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc si certificarea PMP?

Pregatirea de dinainte de curs nu trebuie subestimata. Pentru a putea valorifica cele 5 zile cat mai bine, intelegand ceea ce se discuta la curs, punand intrebari relevante si apoi construind pe ceea ce ai inteles, trebuie sa citesti inainte de curs. Cartea Ritei este esentiala pentru pregatire! Suplimentar, simularile de examen pe care le poti face pe FASTrack ajuta foarte mult. Este important sa te obisnuiesti cu efortul de a sta 4 ore pe scaun si a-ti mentine concentrarea pana la final, ceea ce nu este deloc usor mai ales in conditiile stricte de desfasurare a examenului. 

Procurement Specialist,
Integrate Investment
 Otilia Dogaru_PMPPMPpmp fast track