Cum am obtinut certificarea PMP 64 – „Beneficiile pregatirii cu un trainer foarte bun, sunt inegalabile!”

Cum am obtinut certificarea PMP 64 – „Beneficiile pregatirii cu un trainer foarte bun, sunt inegalabile!”

Cum a fost experienta pregatirii pentru examenul PMP cu EDU?

Totul a pornit de la decizia mea de a face ceva in privinta dezvoltarii personale. Asa ca am inceput sa caut unde si cand as putea sa fac cursul PMP si am gasit cateva posibilitati. Trebuie sa spun ca am parcurs aproape tot ce am putut gasi pe net, inclusiv testimonialele de pe site-ul edu.eupc.ro, ceea ce mi-a dat sentimentul ca am gasit ceea ce cautam si ca lucrurile vor decurge bine, lucru care s-a si intamplat. Am ales EDU pentru metodele de predare (fara slideuri si fara accent pe memorizare) si l-am contactat pe Ilie Dragan. Am confirmat prezanta la curs si am primit a doua zi manualul PMP Exam Prep. Am avut aproape o luna sa parcurg manualul inainte de curs, dar am citit aproximativ 200 de pagini. Stiam ca este putin, mai ales ca este multa informatie de procesat. Lucrurile au devenit mai clare in momentul in care am inceput cursul. Metodologia de predare, cunostintele, atmosfera din timpul cursului, dar si suportul oferit de Ilie au facut toata diferenta pentru a intelege totul in mod logic si structurat.
 Dupa curs, Ilie a continuat sa ofere suport, explicand tot ce inca era neclar sau neinteles. Beneficiile cursului, dar mai ales a pregatirii cu un trainer foarte bun, sunt inegalabile.

Cum te-a ajutat metoda Rita Mulcahy  pentru examenul PMP?

Dupa ce am parcurs tot manualul PMP Exam Prep, dar si folosind PM Fast Track Simulation, mi-am dat seama ca sunt niste instrumente de pregatire formidabile. M-au ajutat sa gasesc o logica si sa structurez informatia in asa fel incat sa pot raspunde usor intrebarilor situationale de la examen. Merita mentionat ca manualul trebuie citit, dupa parerea mea, de cel putin 3 ori.

Care au fost provocarile la examenul PMP? 

 
Ca la orice examen, testul poate fi greu sau usor in functie de nivelul de pregatire. Provocarile mele au fost legate de atentia citirii si interpretarea intrebarilor, pentru a intelege exact ce se cere, dar si pentru a identifica trucurile folosite de PMI pentru a testa capacitatea fiecaruia de sinteza.

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?
 
Beneficiile imediate sunt acelea ca incepi sa raportezi totul in functie de PMP :)). Parerea mea este ca PMP se poate aplica si in viata de zi cu zi, pastrand bineinteles anumite limite. In ceea ce priveste jobul, beneficiile sunt evidente din prima secunda, mai ales cand ai de a face cu oameni in functii mai mari care nu sunt certificati. Un alt beneficiu ar fi acela ca mi-a confirmat alegerea de a continua in project management.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea PMP?
 
‘Read, read, read. Read everything….You will absorb it’. Plus, ascultaticespunetrainerul. Alta cale nu vad.
Multumesc Ilie, mi-ai aratat o alta fata a profesionalismului. Mult success in continuare si sper sa ne vedem la Risk Management sau Agile.
Ovidiu Barbu, PMP
by