Lessons Learned – după ce obții certificarea #PMPdinprima 19 – Elena, IT

Lessons Learned – după ce obții certificarea #PMPdinprima 19 – Elena, IT

„PMP Prep cu Ilie Drăgan a fost unul dintre cele mai intense cursuri la care am participat – nu doar prin volumul de informații, inerent subiectelor tratate, ci și prin stilul captivant și energia trainerului. Personal, a fost o mică provocare să mă adaptez în primele momente la ritmul intens dar în scurt timp am simțit avantajele unei abordări diferite: implicarea participanților și nivelul de interactivitate evident, Ilie a reușit să ne transmită tuturor din pasiunea lui.

Dintre toate beneficiile cursului pentru pregătirea pentru examenul PMP, pentru mine, pe primul loc au fost testele PM FasTrack – în timpul cursului și după aceea, până la examen. Cred că la fel de importantă a fost ritmul cursului și incurajarile trainerului de a continua până la examen într-un ritm alert, fără a lăsa informația să se estompeze, fără a pierde din energía de la curs.

Am perceput întrebările de la examen mai grele decît simularile, din doua privințe: nivelul de sofisticare a limbajului si informațiile foarte succinte oferite la fiecare întrebare. Impresia mea a fost că, încercând să “traducă” limbajul PMBOK la un nivel clar si ușor de înțeles pentru cei care studiază, Rita a aplicat același proces ți simularilor de examen. De asemenea, unele întrebări erau de-a dreptul laconice, foarte puține detalii erau prezentate și trebuia să analizezi cu mare atenție situatia, să înțelegi și identifici procesul la care se referă etc.

Certificarea PMP era printre obiectivele mele de mai mult timp, după ani de experiență în proiecte cred că ajunsesem la un prag pe care nu l-aș fi putut depăși fără a continua si completa educația formală. E desigur foarte curând după examen pentru a enumera avantajele, dar sunt sigură că nu vor întârzia să apară.

Celor care iși doresc această certificare, în afara de a le ura succes, pot să impartășesc ce mi-a fost mie de ajutor în acest proces: în primul rând un target de a merge la examen relativ repede după curs, keep the momentum. Apoi, ceva ce am învățat de la Ilie – nu te pregătești doar pentru punctajul de la examen sau simulare, ci pentru că îmi pasă care e răspunsul corect!

Elena Văetiș PMP

Transition Management Senior Advisos