Cum am obtinut #certificareaPMP 38 – „Zile de curs fenomenale!” #pmpexamprep #iliedragan #metodarita

Cum am obtinut #certificareaPMP 38 – „Zile de curs fenomenale!” #pmpexamprep #iliedragan #metodarita

„Cand am decis sa optez pentru certificarea PMP, am avut impresia ca nu am nevoie de niciun fel de curs, ca pot sa invat cartea si s-o redau cuvant cu cuvant, dar cum cele 35 de ore de contact erau necesare depunerii examenului, am decis sa-mi aleg un partener de pregatire.

Dupa cateva zile de cercetare online, am ajuns la concluzia ca voi, Edu-differentiate yourself, pareti a va lua munca in serios si ca voi primi mai mult decat o diploma care sa certifice cele 35 de ore de pregatire formala , o carte, si un ‘succes la examen’ din partea voastra.

Prima zi de curs a fost fenomenala, ceea ce credeam eu ca va fi o introducere usoara, niste concepte de baza si putin small talk s-a transformat intr-o „cursa nebuna” de a parcurge 600 de pagini din cartea Ritei in 5 zile.

Mi se parea un proiect nebunesc si aiurea, dar nu stiam ca Ilie avea un plan, unul bine pus la punct unde fiecare minut avea task-ul lui si fiecare task avea minutele predefinite. Ilie a reusit, prin energia si umorul lui, sa ne tina alerti si concentrati pe tot parcursul pregatirii. Metoda RITA mi-a facut ordine printre ideile pe care le aveam despre PM. Rita a reusit sa transpuna o carte seaca precum PMBOK intr-o forma mult mai interesanta si inteligibila.

Trecand peste carte cu ajutorul lui Ilie aveam momente de ‘Evrika’ din cinci in cinci minute, de fiecare data creandu-se noi sinapse . Am inteles de ce unele proiecte nu au mers cum trebuiau, de ce au costat mai mult sau de ce faceam aceleasi greseli in fiecare proiect.

Examenul PMP in sine, nu mi s-a parut greu deoarece m-am pregatit timp de trei luni pentru el. Ceea ce a fost greu era sa-mi pastrez concentratia timp de patru ore. Unele intrebari pareau similare dar erau totusi altfel, accentul se punea pe alte aspecte sau detalii. Dupa cursul de PMP cu Ilie, parcurgerea cartii de cateva ori si experienta necesara in PM este usor sa treci examenul.

Certificarea PMP pentru mine a insemnat, pe langa clarificarea si ordonarea conceptelor proprii , o recunoastere internationala a muncii depuse de mine. Apartenenta la acest grup de specialisti m-a facut sa-mi apreciez mai mult munca. Faptul ca am certificarea PMP si pasiunea de a lucra in proiecte este un „certificat de garantie” pentru orice client sau angajator. Tot cea ce inseamna procese, este definit printr-o continuitate, o monotonie robotica, nesatisfacatoare pentru creativitatea umana. Tot cea ce inseamna procese in viitor inseamna robotizare, automatizare. Problemele pe care le avem de rezolvat ca specie tind sa fie tot mai complexe, necesita abordari creative, genereaza proiecte. Pentru rezolvarea acestor probleme avem nevoie de PMP , oameni care vorbesc aceeasi limba si executa la aceeasi standarde.”

Lorand Molnar, PMP

Projektmanager, Firmengruppe Göbel