Cum am invatat pentru examenul PMP – 10

Salut Ilie,

 

Mai jos descriu experienta mea. M-am inscris la curs in formatul de baza. Materialele de studiu mi-au fost trimise in ziua inscrierii, ceea ce m-a surprins, pentru ca nici nu efectuasem plata. Pana la curs apucasem sa citesc cam un sfert din PMBOK si cam jumatate din cartea Ritei. Venisem la curs pregatit cu 5-6 intrebari cu chestii ce imi erau neclare din carte. Am mai ramas cu 1-2 intrebari pentru ca restul si-au gasit raspunsul pe masura ce instructorul parcurgea capitolele.

Cursul ajuta foarte mult. Cartea de la Rita este plina de informatii cu mult suport in situatii reale. Cartea iti da o multime de muschi si te invata si sa-i folosesti, dar ii cam lipseste scheletul. Ilie mi-a furnizat scheletul.

Pana la examen am terminat de citit cartea Ritei si am mai parcurs-o apoi inca o data. Din PMBOK am ramas doar cu sfertul citit inainte de curs.

La inceputul lui octombrie am facut cursul, la finalul lui noiembrie am dat examenul. Am respectat recomandarea de a merge la examen intr-o duminica, ca sa ma odihnesc sambata. Examenul este greu din multe puncte de vedere: trebuie sa cunosti limba engleza la nivel avansat, dureaza 4 ore, dificultatea este similara cu cea din testele Ritei. Cred ca am bifat pentru revizuire cam un sfert din intrebari, dar nu am avut timp sa revad decat doua. La final am fost felicitat pentru certificarea nou obtinuta.

Bafta tuturor celor ce se pregatesc pentru PMP.

N, IT Manager