Cum am invatat pentru examen – 2

La multi ani si sa aveti un an plin de bucurii si impliniri!

La mine anul a inceput generos: am luat examenul ieri!!

As vrea sa impartasesc si eu cateva idei din experienta examenului PMP:

–          Intrebarile mi s-au aparut asemanatoare ca grad de dificultate cu cele din simularile Rita (cel putin intrebarile situationale)

–          Au fost intrebari legate de change management (multe), procurement (contracte), risk, HR, Quality, stakeholder management (deci de toate J )

–          De calculat: am avut din Costs, de calculat critical path, cateva legate de expected activity duration (pessimistic/most likely/ optimistic) si de nr de canale de comunicare.

Problema pe care am avut-o eu la examenul a fost timpul, sau mai bine spus, lipsa lui. In sensul ca am stat prea mult la primele 50 de intrebari si mi-am dat seama ca e posibil sa nu termin restul intrebarilor. Asa ca am lasat toate intrebarile de calculat la sfarsit si am facut din ele cate am putut, dar n-am lasat nimic nebifat.

Lesson learned: nu trebuie sa stati prea mult pe intrebari, timpul trece si daca observati ca e posibil sa nu va incadrati in timp, incepeti sa va panicati.

Fiecare are modul lui personal de invatare, dar am scris mai jos care au fost instrumentele care m-au ajutat sa fixez informatia:

–          Rita Flash cards – foarte bune pentru recapitulare si fixarea informatiei

–          3 simulari Fast track

–          Cu 3 zile inainte de examen, imi puneam in fiecare zi pe foaie: planning-ul, formulele, pasii pentru Perform Integrated change control. Am avut destule intrebari la examen legate de change management si m-a ajutat sa stiu care sunt pasii procesului.

–           Schema pentru fiecare process in parte si cand are loc. Gasiti asta in pagina 2, din documentul ITTO_V5, trimis de Ilie.

Cam atat. Deci apucati-va de treaba si sunt aici daca aveti intrebari.

Mult succes si numai bine,