Cum a fost la examenul PMP – 31 „Îmi doresc să lucrez in prima ligă a PM!” #pmpdinprima #iliedragan #metodarita

Cum a fost la examenul PMP – 31  „Îmi doresc să lucrez in prima ligă a PM!” #pmpdinprima #iliedragan #metodarita
„Mi-am propus să mă certific PMP de acum câțiva ani în urmă. Am inceput să studiez ce presupune certificarea si examenul PMP. În timp ce adunam informații de pe internet bineînțeles, am dat peste mai multe oferte de pregătire in project management respectiv pentru susținerea examenului de certificare PMP. Am ajuns la concluzia că pentru a maximiza șansele de reușită trebuie să particip la un curs de pregătire, PMP Exam PREP. Dar, am realizat că trebuie să-mi pun la punct și cunoștințele de limbă engleză.
La finalul anului trecut m-am decis că anul 2017 va fi anul certificării PMP. In Ianuarie ’17 am inceput sa studiez standardul in limbă engleză PMBoK (care am aflat ulterior, nu trebuie studiat atat de detaliat) și în paralel am analizat mai atent ofertele de cursuri de pregătire. Am ales Edu din două motive. În primul rând m-a atras curajul companiei Edu de a oferta un curs de pregătire cu garanție de reușită a examenului de certificare #PMPdinprima. M-am întrebat cum poate garanta reușita când totul depinde de faptul dacă cursantul învață ori ba. Ulterior, am înțeles ca metoda de pregatire a Ritei este foarte eficace. Al doilea argument a fost Rita si materialele PMP, in anii precedenți am tot citit despre cursurile si reușitele ei. Când am văzut că Edu organizează și in Cluj cursuri de pregătire PMP Exam Prep  pentru certificare PMP decizia a venit ca de la sine. După înscriere am și primit prin curier cartea Ritei PMP Exam PREP ed 8 a actualizata. O carte foarte faină pentru pregătirea susținerii examenului de certificare PMP.
În Octombrie am participat la cursul de pregătire. Atunci l-am cunoscut pe Ilie Dragan, un trainer si un profesionist de mare valoare. Am apreciat foarte mult punctualitatea și respectul pentru timpul cursanților pe tot parcursul cursului. Cursul PMP Exam Prep a ținut o săptămână întreagă – 5 zile. Foarte bine organizat. Foarte multe informații am primit intr-un timp scurt dar foarte bine structurate. După ce am finalizat cursul am știut că mai am de învățat dar am plecat cu convingerea că pot să mă prezint la examen anul acesta pentru că nu sunt departe de nivelul de cunoștințe necesar pentru reușită. Așa că in scurt timp m-am si programat la examen, pe Decembrie ’17. Au urmat două luni de studiu intens conform metodei Ritei si a recomandărilor lui Ilie.
M-am prezentat la examenul PMP pe data de 17.12.2017 și după patru ore de examen am obținut mult râvnitul rezultat la examenul PMP -Pass! Pentru mine, a fost un examen greu. Foarte mult text de citit si de înțeles în limba engleză. De multe ori am fost nevoit să recitesc textul și de două ori ca la urmă să ajung la concluzia că primele două, trei rânduri nici nu aveau nicio legătură cu întrebarea sau erau date care erau menite sa încurce. Am reușit să răspund la toate întrebările. Ultimele 40 de întrebări le-am răspuns pe repede înainte. Important pentru mine este că am obținut certificarea PMPdinprima.
Pentru ce atât efort? Simplu. Îmi doresc să lucrez în prima ligă a project managerilor. Unul din pași este certificarea PMP. Pe urmă proiecte, cursuri profesionale, proiecte, cursuri si iar proiecte. Cred cu tărie că înainte de pregătirea pentru certificare este foarte important un curs de bază de project management. In rest este studiu și plăcerea de lucra pe proiecte.
Cu respecte deosebite,
Senior ERP Consultant,
NTT Data”