Cum a fost la examenul PMP 28 „Accent pe înțelegerea logică!” #pmpexamprep #iliedragan #metodarita

Cum a fost la examenul PMP 28 „Accent pe înțelegerea logică!” #pmpexamprep #iliedragan #metodarita

Cum ai descrie experienta cursului PMP Exam Prep si pregatirii cu noi?

Comparand cu alte cursuri este o experienta intensa. Un volum mare de informatii prezentate foarte bine, structurat si pe intelesul cursantilor. Cursul te trece prin toate zonele de cunoastere (knowledge areas) si puncteaza lucrurile importante de stiut si de retinut atat pentru examen, cat si pentru lucrul de zi cu zi in cadrul proiectelor. Totusi, pentru a pleca cu cat mai multe de curs, e important sa urmezi sfaturile trainerului Ilie Dragan si sa citesti inainte PMP Exam Prep.

Cum te-a ajutat metoda RITA ?

Cred ca metoda Rita are cateva puncte forte, care scurteaza multe timpul necesar asimilarii informatiilor:

  • Trainerul pune foarte putin accent pe memorare si mai mult pe intelegerea logica a informatiilor/proceselor
  • Prezinta sau mai bine zis descrie procesele asa cum sunt ele necesare si folosite in proiecte reale, mari, genul de proiecte pe care trebuie sa la ai in minte cand abordezi examentul.
  • Ofera exercitii si intrebari situationale care sa fixeze cunostintele si notiunile presentate, sa te familiarizeze cu examenul si sa iti ofere o masura a gradului de pregatire/intelegere pe care il ai.
  • Te pune sa gandesti din perspectiva unui PM pus/chartered sa conduca un proiect asa cum este el vazut si inteles de PMI

Ce ti s-a parut greu la examen?

Intrebarile de la examen in sine nu sunt grele, daca esti obisnuiti cu tipul lor si modul in care sunt formulate. Rita PMP Exam Prep cat si cursul ofera si aici multe Tips & Triks care sa te ajute. Eu am trecut acum cateva luni prin PMI_ACP si cumva eram familiarizat. Dificultatea, din punctul meu de vedere, a fost lungimea examenului (4h) si numarul de mare intrebari, unele destul de stufoase.  Daca nu iti dozezi bine efortul, risti sa ramai fara timp sa raspunzi la toate intrebarile.

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta si ai luat-o pe acest drum?

Cand am ales cursul de pregatire pentru PMP, cautam de fapt un curs de management al riscurilor si nu urmaream neaparat sa dau examenul. Pe zona de riscuri am descoperit intern, in companie, ca avem lucruri pe care putem sa le imbunatatim. Acum ma bucur ca am parcurs tot PMP-ul si nu doar partea de riscuri, pentru ca mi-am dat seama ca sunt multe alte lucruri din alte arii sau zone de cunoastere pe care le putem imbunatati sau incerca. Pe termen scurt si mediu urmaresc o imbunatatire in gestionarea proiectelor, atat pentru mine cat si pentru colegii din echipa.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificare PMP?

Sa se mobilizeze si sa dea examentul cat mai repede dupa ce au trecut prin curs. Daca folosesc metoda Rita, sa parcurga exercitiile asa cum sunt gandite si prezentate in PMP Exam Prep; ajuta mult in a intelege logic procesele si mai departe in a raspunde corect la examen.  La examen sa aiba in minte sfaturile trainerului si punctele principale prezentate la curs.

 Multumesc frumos,

Razvan, PMI-ACP, PMP