Cum a fost la examenul PMP 27 – Decembrie 2017 #metodarita #iliedragan #pmpexamprep

Cum a fost la examenul PMP 27 – Decembrie 2017 #metodarita #iliedragan #pmpexamprep

„Consider ca perioada de formare si pregatirea pentru examenul PMP, si, la fel de important, resursele  RMC (training, carte, soft) au fost extrem de relevante pe parcursul pregatirii mele pentru examen. Cel mai important sprijin cred ca a fost softul pentru examen PM FastTrack, intrebarile si continutul abordat sunt asftel formulate incat sa faciliteze intelegerea unor situatii complexe de project management. Trebuie sa recunosc insa faptul ca examenul a fost, chiar si asa, mai dificil decat m-am asteptat. Probabil cel mai dificil examen din cate cunosc, 4 ore de contrare si atentie maxima, cu intrebari care parcurg numeroase arii de invatare.

Numeroase intrebari la examen au fost asfel formulate incat mai multe raspunsuri par adecvate, logica lor este corecta, dar un singur raspuns e « cel mai bun ». Limba engleza poate sa creeze provocari la examen, de aceea cred ca logica trebuie sa fie impecabila (multumesc trainerului!) in intelegerea intrebarilor, precum si o intelegere adecvata a notiunilor.

Mi-am dorit aceasta certificare pentru a putea practica meseria pentru care m-am pregatit academic si in care am lucrat mai mult de 6 ani. Vreau sa lucrez in project management in noua mea tara de resedinta, Portugalia. Nu cred ca exista o certificare internationala mai buna pentru acest scop.

Ii sfatuiesc pe cei care isi doresc aceasta certificare sa isi aloce o perioada suficienta de invatare, sa aloce un scurt interval de timp in fiecare zi pentru studiu, si sa aiba in permanenta mentalitatea unui test taker. In cazul meu, am folosit in fiecare zi timpul petrecut pe drumul casa-munca facand teste pe knowledge areas (pe mobil!), in plus parcurgerea capitolelor din PMP Exam Prep Book, PMBOK, serile si in weekend. Pregatirea a fost mai intensa in ultimele 2-3 luni.

Am luat examenul prin prima incercare, si am fost above target. Subliniez inca o data cat de important este atat studiul, cat si pregatirea prin testari frecvente. Multumesc inca o data edu-differentiate yourself – RMC Learning Solutions pentru o pregatire de calitate si resurse cu adevarat utile!”

Ana Maria Marinescu, PMP