Cum a fost la examenul PMP 25 „Urmati sfaturile lui Ilie si nu veti regreta!” #pmpdinprima #metodarita #iliedragan

Cum a fost la examenul PMP 25  „Urmati sfaturile lui Ilie si nu veti regreta!” #pmpdinprima #metodarita #iliedragan

„Salutare! Sunt Transmission Network Engineer cu 12 ani de experienta.  In tot acest timp am facut parte (atat ca team member cat si ca leader) din foarte multe proiecte, mai mari sau mai mici. Prin aprilie am avut parte de un ”declic” si am zis ca vreau sa schimb ceva in cariera mea. Astfel m-am decis sa obtin certificarea PMP. Cautand pe internet, mi-a atras atentia cursul oferit de Edu-differentiate yourself, pentru ca promitea garantia obtinerii certificarii din prima incercare. M-am inscris, am primit imediat cartea Ritei Mulcahy, PMP Exam Prep.  Cursul l-am stabilit pentru sfarsitul lunii septembrie. In aceasta perioda am primit diverse sfaturi de la trainerul Ilie care m-au ajutat cum sa descifrez o parte din ”tainele’ acestei carti.
Cursul a fost o adevarata experienta, metoda de predare foarte eficienta. Ilie ne-a ajutat sa intelegem logic foarte multe aspecte, pe care doar citindu-le in carte nu stiai de unde sa le incepi si unde sa le termini.
Si as aminti aici doar de etapele din planning care trebuie urmate intr-o ordine bine definita. Toata lumea a reusit sa le inteleaga urmand logica corect explicata de Ilie si transpusa in ”Happy Face”.

Metoda Rita  si materialele de curs, inclusiv softul, m-au ajutat foarte mult sa inteleg intrebarile situationale, in care toate cele 4 raspunsuri pot fi corecte, dar trebuie ales cel mai bun dintre ele in functie de conjunctura prezentata.

Examenul este foarte greu, doar daca te gandesti ca sunt 200 de intreabri intr-un timp de 4 ore. Nici la facultate nu am avut examene atat de lungi sau cu atat de multe intrebari. 🙂 Cel mai greu mi s-au parut intrebarile care contineau diferiti termeni sinonimi cu cei cu care eram obisnuit. Deasemenea, foarte multe intrebari situationale care te pot pune in dificultate daca nu le citesti foarte foarte atent. Dupa primele 20 de intrebari deja credeam ca il voi pica cu brio, mai ales ca marcasem pentru review mai mult de 50% dintre ele. Insa pe parcurs, mi-am intrat in mana, am lasat la o parte emotiile si am terminat in 3 ore. M-am intors apoi la anumite intrebari marcate pentru review sau la care inca nu raspunsem, apoi am apasat cu teama butonul END. Ca sa fie suspansul si mai mare, in timp ce asteptam sa apara rezultatul a aparut in schimb un chestionar legat de examen si de centrul de testare . Cu nervii intinsi la maxim, am completat si chestionarul apoi m-am pregatit pentru o noua runda de suspans, rezultatul lasandu-se asteptat cca 1 minut, dar care mi s-a parut o eternitate. 🙂

Sper ca aceasta certificare sa imi deschida o noua portita in cariera si sa ma ajute sa ma dezvolt profesional in aceasta noua directie.

Ii sfatuiesc pe toti cei care vor sa obtina certificarea PMP sa urmeze metoda de predare a Ritei Mulcahy , foarte bine pusa in practica de trainerul Ilie Dragan.  Examenul final va fi mult mai usor si cu siguranta va fi un succes din prima incercare. La examen, nu intrati in panica, este timp suficient. Personal, recomand sa lasati pentru final intrebarile care necesita diferite calcule, necesita ceva mai mult timp. Mai bine raspunzi la 5 intrebari , decat sa ramai blocat pe una.

Urmati sfaturile lui Ilie si nu veti regreta!”

Rareș Baltă, PMP