Cum a fost la examenul PMP 24 „Mi-au plăcut abordarea lui Ilie, structura și mediul de învățare!” #pmpdinprima #metodarita #iliedragan

Cum a fost la examenul PMP 24 „Mi-au plăcut abordarea lui Ilie, structura și mediul de învățare!” #pmpdinprima #metodarita #iliedragan

Va invitam sa cititi gandurile si reflectiile legate de experienta traita la cursurile noastre, ale unui cursant  din seria PMP Bucuresti Iulie 2017, acum certificat #PMPdinprima

„Ce ti-a placut la noi la curs?

Trainerul (Ilie), Structura si Mediul de invatare.

In primul rand abordarea lui Ilie; sunt convins ca fara el cursul nu ar fi la fel. Cel mai mare beneficiu pentru mine e ca ne-a explicat cum trebuie sa citim, sa intelegem si sa raspundem intrebarilor de la examen. Conceptele se pot invata din carti, insa intelegerea abordarii PMI e ceea ce e cu adevarat dificil, iar Ilie a reusit cu succes sa ne ghideze pe drumul acesta.

In al doilea rand, structura, pentru ca in momentul in care numarul conceptelor din carte a devenit coplesitor, iar uneori definitiile erau diferite fata de experienta, cursul a reusit sa aduca ordine si sa le organizeze intr-un sistem logic. Sistemul acesta a facut mult mai eficient procesul de invatare si a contribuit fara indoiala la reducerea timpului de pregatire.
Colegii de curs pentru ca pe de-o parte au pus intrebari bune care au condus la discutii din care am avut cu totii de invatat despre cum trebuie sa intelegem intrebarile si situatiile de examen. Pe de alta parte, a fost reconfortant sa descopar ca si cei cu mult mai multa experienta si experienta in proiecte de mare amploare, au dificultati cu unele concepte si situatii. Inainte de inceperea cursului am avut oarecare indoieli pentru ca proiectele pe care le-am coordonat sunt de durata si de complexitate relativ redusa fata de cele la care face referire cartea, insa acum, dupa promovarea examenului, pot spune sincer ca indoielile au fost nefondate.
Cum te-a ajutat metoda noastra pentru a trece PMP?

Cele cinci zile de curs m-au ajutat sa organizez conceptele si sa inteleg perspectiva din care trebuie privite situatiile descrise la examen. Pe structura pe care am clarificat-o in timpul cursul am continuat apoi sa adaug conceptele noi – care pentru mine au fost in particular in ariile Procurement, Risk si Change management – intr-un mod logic, fara sa fie nevoie sa memorez. Sfatului lui Ilie sa ne gandim intotdeauna in ce grup de procese suntem e esential in timpul examenului pentru ca una-doua optiuni pot fi automat eliminate.
Ce ti s-a parut greu la examen?
Nivelul de dificultate al examenului mi s-a parut mai ridicat fata de simularile facute. Managementul timpului a fost de asemenea o provocare. Cu toate ca simularile le-am facut in aproximativ 3h, la examen am avut nevoie de 3:40. Multe dintre primele 30 intrebari le-am gasit derutante prin formulare sau perspectiva si le-am insemnat pentru review. 
Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea PMP?
Nu va lasati descurajati si nu va indoiti de cunostintele voastre chiar daca la prima vedere nu sunteti siguri de raspunsul la multe dintre intrebari.
Nu petreceti mai mult de un minut pe intrebare – mai bine o insemnati pentru review si o recititi dupa ce ati terminat toate cele 200 intrebari si mintea e antrenata.
Inainte sa incepeti examenul scrieti procesele de Planning si Change management, plus formulele, pe foaia primita.
O saptamana cat mai buna!
Marketing Manager
Food Panda, Germany”
Urmatoarele cursuri PMP EXAM PREP in Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara se vor desfasura dupa acest program.