Camelia Hars – PMP Exam Prep

Camelia Hars – PMP Exam Prep

Cum ai descrie experiența pregătirii cu EDU-differentiate yourself?

Tot ceea ce înseamnă „PMP Exam Prep” alături de Ilie Dragan se poate defini prin profesionalism, colaborare, succes!  În momentul în care am decis să particip la un curs de PMP, am luat in calcul mai multe aspecte: experiența trainerului, durata cursului, beneficii incluse in prețul cursului (suportul de curs oferit: manuale, exam prep tests etc), suport post curs. Asa am ajuns la EDU-Differentiate Yourself. Încă de la primul contact cu echipa EDU, pentru a obține diferite informații despre curs, până la pregatirea examenului, am avut parte de o experiență plăcută.

Ilie Dragan are o „Totul este dinamic, predat cu ajutorul flip-chart-ului, metoda intrebări-răspunsuri, interacțiune continuă.

Ceea ce mi s-a parut foarte interesant și am apreciat enorm este faptul că și după terminarea cursului am beneficiat de suportul trainerului. Au fost transmise clarificari la întrebarile din teste (acolo unde nu era clar de ce un anumit raspuns este cel corect) și am primit explicații clare.  Suplimentar am primit susținerea de care aveam nevoie în pregătirea examenului, încurajare si încredere.

Cum te-au ajutat metoda completă RITA si materialele  cartea PMP Exam Prep și softul de simulare?

În pregătirea examenului, am folosit cartea Ritei și soft-ul de teste PM fastTrack. Am citit cartea de 2 ori înainte de susținerea simulării pentru examen si apoi încă o dată după aceasta. După fiecare capitol studiat, făceam cam 2-3 teste a câte 40 de întrebari. În carte, informațiile sunt foarte bine structurate si explicate, cu exemple pentru a înțelege impactul unei decizii, cu Tips & Tricks pentru examen. De menționat că nu se pune accentul pe memorat informația, ci pe înțelegerea acesteia. Singurele lucruri de memorat sunt formulele pentru Schedule, Cost, Risk management si ordinea proceselor din „Planning”.

Training-ul cu Ilie, cartea Ritei, soft-ul de teste, pregătirea serioasa a examenului garantează #pmpdinprima.

Cum a fost la examen? Care au fost provocarile?

Știam că nu va fi un examen ușor, motiv pentru care m-am pregatit cât de bine am putut. Au fost destul de multe intrebări din Risk , Integration , Communication , Quality .  Dar, pentru toate întrebările, trebuia să știi foarte bine procesul în care te afli, documentul folosit și cum să aplici instrumentele si tehnicile specifice. Deși la simulările efectuate acasă, durata testului a fost cuprinsă între 02h:20 si 03h:00, la examen am stat ceva mai mult. Cred că în jur de 03h:45. Am citit întrebările fără grabă pentru a fi sigură că înțeleg ce mi se cere.

Probabil, aceasta este una dintre provocările acestui examen: să ai răbdare și să reușești să stai concentrat timp de 4 ore.

Ce beneficii crezi că are pentru tine faptul că ai trecut prin aceasta experiență și ai luat-o pe acest drum?

Acum am o înțelegere mult mai bună a proceselor. Îmi sunt clare când, cum, de ce  ar trebuie să se întâmple. Sunt convinsă că acest lucru mă va ajuta cu o mai bună planificare a tuturor activităților. PMP este o certificare recunoscută la nivel internațional și aduce un plus de valoare oricărei persoane care activeaza în proiecte, indiferent de domeniu.

Ce sfaturi ai pentru cei care iși doresc certificarea PMP?

Pentru cei care iși doresc cu adevarat această certificare, cu muncă, determinare, seriozitate…..se poate. Nu este un examen imposibil de promovat. Cele 4 ore alocate sunt suficiente pentru a citi fiecare întrebare cu răbdare și a înțelege ce ți se cere.

„Smiley face”-ul, sfaturile trainerului pentru ce și cum în pregătirea examenului PMP, toate vă vor ajuta enorm!

Mulțumesc,

Camelia Hars,

Change Request Manager, Managed Cloud Delivery at SAP