Cum am obtinut certificarile PMP si ACP – 58 „Trainingul iese din tiparele conventionale!”

Cum am obtinut certificarile PMP si ACP – 58 „Trainingul iese din tiparele conventionale!”
„Am avut norocul sa fac trainingul de PMP cat si cel de Agile cu EDU!  Mai precis cu Ilie pentru PMP si Florian pentru Agile.  Ambele experiente au fost extrem de benefice pentru trecerea celor doua examene de la PMI.
Ce este de mentionat cu privire la training, este ca iese din tiparele conventionale. Nu esti „fortat” sa stai intr-o sala de curs unde ti se citeste de pe o prezentare power point.  Ti se ofera exemple concrete legate de cum poti aplica partea teoretica in munca ta de zi cu zi. Citind materialele care ti sunt trimise inainte de curs, iti ofera o baza pe care trainerii construiesc si pe parcursul trainingului se discuta aplicat conceptele mai dificile.
Pentru ambele examene, am folosit ca si suport de curs metoda Rita.  Exam Prep Rita pentru PMP si Exam Prep Griffiths pentru ACP!
Atat Prep bookurile cat si softul de simulare a examenului s-au dovedit a fi de un real folos. Cartea Exam Prep explica conceptele care au fost testate la examen, in timp ce softul m-a ajutat sa ma obisnuisc cu genul de intrebari pe care le intalnesti intr-un astfel de examen dar si cu durata extinsa (4 ore in cazul PM si 3 ore in cazul PMI -ACP).

Agile exam Prep!

In ceea ce priveste examenele, majoritatea intrebarilor sunt situationale. Fara a intelege conceptele prezentate in materiale, intrebarile sunt foarte dificile. Din experienta mea cu cele doua certificari, memorizarea nu este nici pe departe suficienta. Doua din lucrurile care pe mine m-au ajutat cel mai mult pe parcursul pregatirii au fost: pregatirea la cursul face to face unde mi-am clarificat lucrurile care ma puneau in dificultate si trecerea prin cat mai multe intrebari (dupa ce am revizuit de 2-3 ori materialele si notitele).
Provocarea cea mai mare cu care m-am confruntat pentru aceste doua examene a fost sa reusesc sa raman concentrata. Intrebarile au fost in general destul de lungi, iar dupa ceva timp, oboseala isi spunea cuvantul. Desi aceste examene sunt destul de provocoate, atat ca si pregatire inainte cat si ca experienta in sine, ma bucur ca i-am avut pe cei de la EDU  alaturi sa imi ofere tips and tricks si sa faca din aceaste examene o experienta mai usoara, incununata de luarea celor doua certificari.
Pe cei care doresc sa dea aceste examene, ii sfatuiesc:
– sa urmeze aceste cursuri,
– sa citeasca materialele inainte de a veni la curs (asa cum indica trainerii),
– sa puna intrebari pe durata cursului (trainerii au extrem de multa experienta in domeniu si sunt unii din cei mai buni traineri pe care eu i-am vazut de-a lungul timpului)
– sa citeasca materialele de cateva ori inainte de a face intrebari de verificare.
Multumesc inca odata pentru tot.
Zi frumoasa,
Project Manager Microsoft
Andreea Dragu_ACP10-lucruri-managementul-proiectelorPMI-ACP_2Ed_System