#EDUexperiences – Agile Scrum Fundamentals, Mai 2022

#EDUexperiences – Agile Scrum Fundamentals, Mai 2022

     by     

 

EDU – differentiate yourself prin Ștefan Bârgăoanu, a susținut în perioada 24-25 mai, cursul de  ”Agile Scrum Fundamentals”. Iată ce au răspuns la întrebarile „Cum ați descrie experiența oferită de acest curs?  Ce v-a plăcut? Ce ar putea fi îmbunătățit?

 

”Foarte, foarte bună, am rămas cu ceea ce trebuie. Explicat pe înțeles, cu amanunte, testare, foarte bine calibrat! Trainerul, extraordinar, mulțumim tare mult! Materialul foarte bun. Un curs pe care îl recomand oricui, oricând.”

 

”Interesantă Curs interactiv. Mult mai practic. Reușit, explicit, interesant și interactiv.”

 

”Extraordinar de folositoare; multe informații utile. Pasiunea trainerului; conținutul cursului.

Ar fi mult mai util dacă s-ar desfășura cu prezentă fizică. Trainerul foarte bine pregătit; materialele prezentate utile și cuprinzătoare; metoda de predare foarte aplicată.”

 

”Interesantă, uitilă, interactivă. Interacțiunea cu trainer-ul. Pauzele mai lungi (o pauză de masă mai lungă) și ritm mai lejer .

like, like, like.”

 

”Un curs de Agile Scrum interesant, cu informații utile. Mi-a plăcut modul de prezentare. Un stil aparte de prezentare, amuzant și cu exemple foarte utile și ușor de înțeles. Un trainer foarte bun, informat, care ne-a ținut conectați și interesați. Felicitări!”

 

”Foarte bine organizat, structurat, interactiv.

Informații utile atât pentru organizarea în cadrul proiectelor cât și pentru activitatea zilnică.

Timing-ul referitor la pauze și în special pauza de masa.

Trainer bine organizat și structurat, foarte implicat în expunerea materialului. Material și mod de predare – captivant, interactiv, interesant. Nota 10 minus (minusul este pentru pauze :))”

 

”Utilă, deschiderea de noi orizonturi de abordare a proceselor complexe.

Modul  de expunere, lucrul experimental în echipe, utilizarea Miro, atmosfera relaxată.

Poate ca orizont de timp (poate fi full day training, dar cu pauză de masă).

Foarte la obiect și pe înțeles abordarea de concepte noi, atmosfera relaxantă, dinamica cursului (lucrul în echipe), utilizarea Miro foarte interesantă.”

 

”Excelentă, mult plus de valoare de pus în practică. Tipul de prezentare facut de Ștefan, interactiv și foarte placut.

Pentru un prim contact cu Agile, poate ar trebui sintetizată informația. Eu am perceput ca fiind prea multă informație într-un timp prea scurt. Ștefan primește 10 din 10 ca și trainer din partea mea. Dacă la materiale ne referim la exerciții, întrebări și aplicațiile din timpul cursului- au surprins esențialul.”

 

”Folositoare. Modul de predare, abilitațile trainer-ului de a ne capta atenția, de a oferi exemple din practică.

Sesiuni un pic mai mari (mi s-a părut că ne-am grăbit pe final pentru a ne încadra în timpul alocat) + ar fi utilă pauza de masă :).  De asemenea, ar ajuta să vedem exemple de cum arată un backlog, cu toate elementele sale.

Trainerul foarte bun, îmbinarea teoriei cu practica ajută întotdeauna.”

 

Cursul a fost foarte folositor, deoarece a lămurit unele aspecte de detaliu cu privire la roluri și dinamica dintre ele în cadrul Scrum.

Mi-a plăcut structura cursului – foarte bine ordonată informația, în subseturi ușor de cuprins; de asemenea, facilitatorul a avut o energie foarte bună, interacțiune permanentă cu grupul și un „flow” cu care am rezonat, și un foarte bun accent pe elementele esențiale de reținut („key takeaways”) subliniate „just enough”!

 

”A fost primul curs de Agile Scrum Fundamentals la care am participat, unde a fost accentuată distincția dintre Agile ca filosofie și cadrele care aderă la ea (Scrum/Kanban). În majoritatea cursurilor erau toate prezentate ca metodologii, ceea ce ducea la o înțelegere confuză a lucrurilor.

Felicitari și mulțumesc pentru viziunea mai limpede asupra lucrurilor cu care am plecat din curs!”

 

”Un curs prezentat într-un interval scurt de timp , dar foarte bine structurat și cu exemple concrete care susțin partea teoretica.

Aș spune că tot cursul a fost interesat și pe înțelesul  tuturor. Cel mai mult mi-a plăcut metodologia scrum cu stabilirea  rolurilor, evenimentele scrum cu pașii ce trebuiesc parcuși într-un sprint.  Cred că timpul alocat acestui curs, ar fi trebuit să fie pe parcursul a trei zile pentru o mai bună asimilare a infromațiilor.

Trainer-ul a prezentat clar pe înțelesul nostru, chiar a adus exemple practice sustinute de materiale. În situații în care nu am înțeles unele teorii ne-a ajutat să înțelegem prin exemplificari practice.”

 

Următoarele sesiuni, aici