Cum am obtinut certificarea ACP? „Am urmat instructiunile trainerului si a functionat!”

Cum am obtinut certificarea ACP?  „Am urmat instructiunile trainerului si a functionat!”

                  

Cum ai descrie experienta pregatirii pentru examenul ACP cu EDU – activitaile pre-training, training si suportul post training?

Trainingul ACP a fost foarte util si antrenant. Organizare foarte buna si timp alocat corespunzator, cu parcurgerea celor mai importante teme ale materialului. A ajutat mult faptul ca trainerul Stefan Bârgăoanu, a putut da exemple concrete din experienta proprie. Astfel, am putut intelege si fixa mai bine noile cunostinte.

Cum te-a ajutat metoda completa ACP – carte-curs-soft si materialele lui Mike Griffiths?

Am urmat intocmai instructiunile trainerului de a citi o data cartea fara a raspunde la intrebari si abia la a doua parcurgere cu scopul precis de a-mi completa cunostintele si de a evalua cunostintele deja accumulate. Se pare ca a functionat.

Cum a fost la examenul ACP , ce ti s-a parut greu la examen,  care au fost provocarile?

Provocarea cea mai mare a fost sa parcurg toate intrebarile in timpul dat. Am ajuns ca dupa 3 ore sa am aproximativ 10 intrebari neraspunse din pacate. Si explicatia este ca, intrebarile nefiind in limba materna, a fost necesar sa le parcurg in unele cazuri de mai multe ori ca sa inteleg exact la ce se refera. Mi-as fi dorit mai multe intrebari “vizuale” ca le spun asa, de interpretare a unor grafice sau de descriere vizuala a unor tehnici/instrumente agile.

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta?

Pot in primul rand sa imi impartasesc experienta cu cei din jur, sa aplic mai corect/mai mult cele invatate. In al doilea rand cred ca practic am avansat profesional, incadrandu-ma in cateogria celor care pot si certifica faptul ca lucreaza utilizand metode actuale din domeniu, care ofera premizele realizarii unor proiecte reusite.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea ACP?

Ii sfatuiesc sa invete si sa urmeze sfaturile primite pe parcursul trainingului. Si nu in ultimul rand: sa gandeasca agile.

Daniela Bozdoc, ACP-PMI

Urmatoarele sesiuni ACP Exam Prep aici