Cum fost la examenul ACP – „Cursul mi-a indeplinit asteptarile!”

Cum fost la examenul ACP –   „Cursul mi-a indeplinit asteptarile!”

                      

Cum ai descrie experienta pregatirii examenului ACP cu EDU – activitati pre-training, training, suport post training?

Totul a decurs conform standardului, in absenta training-ului de pregatire ACP, cu siguranta mi-ar fi fost mult mai dificil sa iau examenul. De asemenea,  multumesc mult trainerului  (Stefan) pentru suportul si timpul acordat in revizuirea aplicatiei mele pentru examen.

Cum te-au ajutat metoda carte-curs-soft si materialele lui Mike Griffiths?

Pentru mine, materialele, cartea si softul de pregatire  au fost necesare dar si suficiente pentru a lua examenul. Nu am  simtit nevoia de a complementa cu alte surse.

 

Cum a fost la examenul ACP? Care au fost provocarile pentru tine?

Nu a fost o sectiune anume care sa imi provoace dificultati. Mi s-au parut foarte multe intrebari situationale (cred ca undeva la 90%) si prea putine din „teorie”. Motivul pentru care o parte din cele situationale mi-au dat emotii a fost acela ca uneori raspunsurile sunt atat de discutabile, incat trebuia sa le intorc pe toate partile (cel putin asa am perceput).

Ce beneficii crezi ca are pentru tine faptul ca ai trecut prin aceasta experienta?

Experienta de examen (curs – studiu – examinare) este utila periodic, te mentine in forma :). Certificarea ACP, in particular, ma ajuta in mod practic in job-ul actual. Am preluat nenumarate practici si am modificat metodologia folosita de organizatia cu care colaborez in prezent. De asemenea, imi ofera si un avantaj competitiv pentru ca, in Romania, Agile a devenit un subiect fierbinte, dar sunt prea putini cei care stiu cu adevarat despre ce este vorba. Si mai putini inteleg cu adevarat ce inseamna o abordare corecta a filosofiei Agile.

Ce sfaturi ai pentru cei care isi doresc certificarea ACP?

Sa nu neglijeze cerintele de pre-training, daca as fi reusit sa citesc tot materialul inaintea trainingului as fi putut sa valorific timpul in clasa mult mai bine.

O saptamana frumoasa,

Ioana Ganea , ACP

Senior Manager Transitions at Genpact

Urmatoarele sesiuni ACP Exam PREP aici