10 sfaturi despre cum sa devii PMP din prima!

10 sfaturi despre cum sa devii PMP din prima!

Avănd in vedere numarul mare de persoane ce doresc să devină PMP, ne-am decis să vă recomandăm, in opinia noastră, cele mai importante 10 sfaturi, rod al câtorva zeci de cursuri de certificare PMP, pe metodologia Rita Mulcahy, cu sute de aspiranți:

1. Pregătirea incepe cu 60- 90 de zile inainte de curs!

2. Incercați să înțelegeți materia pe care o parcurgeți și să vă întrebați la fiecare pas „DE CE ?”!

3. Memorarea Inputurilor si Outputurilor nu vă ajută foarte mult la examen!

4. Ințelegeti modul în care procesele de project management interacționează și se suprapun!

5. Limitați-vă la o singură sursă de invățare – Rita Mulcahy PMP EXAM PREP Book, ultima ediție, și ce vă indicăm noi adițional!

6. PMBoK-ul nu trebuie memorat și nici măcar parcurs in totalitate, pentru că informația din PMP EXAM PREP-ul de la Rita acoperă materia în totalitate!

7. Managementul integral al schimbărilor este cel care vă va scoate din dificultate la examen! Incercați să înțelegeti acest proces, inainte de a merge la examen!

8.Cursul de pregătire trebuie făcut pentru a vă clarifica noțiunile, pentru a lua examenul din prima, nu doar pentru cele 35 Contact Hours necesare aplicației!

9. Înțelegeți definițiile din glosarul PMBoK!

10. LOGICA inainte de toate guvernează orice proces, deci si cele de project management! Învață logic!

Dacă credeți că sunt sfaturi bune vă rog să le impărtășiți cu cei care iși doresc această certificare. Calendarul cursurilor aici http://edu.eupc.ro/project-management/

Dacă aveți intrebări sau comentarii, vă rog să-mi scrieți la adresa ilie.dragan@eupc.ro sau să mă contactati pe Linkedin – Ilie Dragan.