Analiză de Business Fundamentals

Află tot ceea ce ai nevoie să știi pentru a începe cu succes o carieră de analist de business sau pentru a-ți crește competențele!

Acest curs este oferit atât persoanelor care abia au început să efectueze sarcini asociate managementului cerințelor, cât și acelor persoane care au deja experiența practică în domeniul analizei de business, însă nu au fundamentele teoretice.

Acest curs este pentru tine dacă ai de a face cu extragerea, analiza, documentarea și verificarea cerințelor, indiferent de rolul pe care îl joci în organizație (analist de business, analist de sistem, product owner, manager de proiect, manager de proces, etc).

Cursul este aliniat cerintelor International Institute of Business Analysis compania noastra avand statul de EEP – Endorsed Education Provider.

Oraș
Când
Program
Unde

Bucuresti

15-19 februarie 2021

Luni-Vineri,
09.00-13.00

Online (live)

Format curs

 • Cursul este livrat în format online (live). Sesiunile se organizează prin intermediul platformei ZOOM, luni-vineri, program 09.00-13.00;
 • 5 sesiuni live sunt echivalentul a 3 zile de curs la clasă. Materiale sunt în format video, text, imagini prin intermediul platformei noastre educaționale EDU-Flexability CANVAS;
 • Pentru exercițiile practice vom folosi platforma interactivă MIRO;
 • Cursanții vor primi indicații privind modul în care trebuie să se pregătească pentru sesiunile de training

De ce sa participi la cursul Business Analysis Fundamentals

Înțelegi cu adevărat fundamentele analizei de business

Metoda noastră de pregătire constă într-o abordare practică, ce presupune activități, exerciții, studii de caz și analize de grup. Accentul este pe înțelegere logică și punere în context, precum și pe discutarea unor situații și experiențe reale cu care v-ați confruntat. La cursul nostru, te asiguri că stăpânești cu adevărat analiza de business.

Înveți de la un trainer care a participat activ la promovarea rolului de Analist de business în România

Trainerul nostru pentru acest curs, Victoria Cupeț, este unul dintre pionierii în dezvoltarea analizei de business în România. Trainerul te ajută să eficientizezi procesul de învățare și de asimilare a cunoștințelor, precum și nivelul de retenție a acestora.

Te pregătești în cadrul unui curs aliniat la certificările internaționale în domeniu

Cu ajutorul cursului nostru, te inițiezi în domeniul complex al analizei de business și deprinzi o bază solidă de cunoștințe și noțiuni. Ulterior, te vei pregăti mult mai ușor pentru a susține examene de certificare internațională ca CCBA/ CBAP, PMI-PBA sau CPRE.

Ce vei obtine in urma cursului Business Analysis Fundamentals

 • înțelegerea diferenței între analiza de business și alte discipline, precum managementul de proiect, managementul schimbărilor, managementul de proces
 • înțelegerea rolului unui analist de business, atât în proiecte, cât și la nivel organizațional
 • înțelegerea diferitelor tipuri de cerințe și a importanței acestora în ciclul de implementare a soluțiilor de business
 • învățarea diverselor metode și instrumente de extragere, analiză și documentare a cerințelor
 • aplicarea cunoștințelor învățate prin intermediul studiilor de caz practice

Cui se adresează

persoanelor aflate recent în rolul de analiști de business, analisti de sistem, product owner

persoanelor cu experiență în proiecte pe diverse roluri (BA, QA, PM, Sponsors etc.), dar fără o pregătire formală în analiza de business

tuturor celor implicați în extragerea, analiza, documentarea și validarea cerintelor, atât în cadrul proiectelor, cât și înafara acestora

Structura curs Business Analysis Fundamentals

 • Introduction to BA
  • Business Analysis Key Terms
  • Business Analysis Standards
  • Business Analysis Role
 • Requirements Elicitation
  • Stakeholder Analysis
  • Elicitation Tasks
  • Elicitation Techniques
 • Stakeholder Collaboration
  • Communicate Business Analysis Information
  • Manage Stakeholder Collaboration
  • Conflict Management

Utile de știut

 • Cursul este livrat in format online (live), 5 sesiuni, 4ore/sesiune, de luni pana vineri, interval orar 09.00-13.00

Trainer exclusiv - Victoria Cupeț CBAP, PMP, CPRE, PMI-PBA OCUP

Victoria Cupeț
 • coach, trainer, consultant, autor și speaker cu o experiență de peste 15 ani în domeniul analizei de business, dar și al managementului de proiect și de proces
 • unul dintre promotorii domeniului analizei de business în România
 • ca președinte al filialei din România a International Institute of Business Analysis™ (IIBA), a fost premiată cu President’s Award și Innovation Award
 • speaker și gazdă a Balkan Business Analysis Conference, unul dintre cele mai importante evenimente de profil la nivel international
 • contributor la realizarea manualului “Business Analysis Body of KnowledgeÒ (BABOKÒ Guide)”, versiunea 3.0, creat de International Institute of Business Analysis™ (IIBA)
 • reviewer la “Business Analysis Foundational Standard” create de the Project Management Institute (PMI)
 • deținătoare de certificări internaționale importante în domenii precum analiza de business (CBAP, PMI-PBA, OCUP, CPRE), managementul proceselor de business (OCUP), managementul de proiecte (PMP) și Agile (AAC, SMC, SPOC, SDC)

Testimoniale

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Prin intermediul acestui curs am înțeles exact ce face un BA, m-a ajutat să înțeleg mai bine cum trebuie documentat un proiect (functional specs).

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

O experiență utilă prin care mi-am clarificat ce presupune activitatea de Bussines Analyst. Totodată acest curs m-a ajutat să imi confirm că îmi doresc să încep o carieră în acest domeniu, deși nu am încă experiența necesară.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

În urma acestui curs am înțeles exact care este rolul unui BA, ce calități si responsabilități are. Un trainer foarte bun și mă bucur că am avut oportunitatea să dobândesc puțin din cunoștințele sale.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Cursul îmi este foarte util în job-ul meu, m-a ajutat să înțeleg mai bine anumite activități pe care le fac și să le pot organiza pe viitor într-un mod mai structurat, cu atenție la detaliile care contează. Aș participa cu încredere și la alte cursuri susținute de trainerul acestui curs.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Mi-a plăcut acest curs deoarece mi s-a răspuns tuturor întrebărilor și mi-am adunat mult mai multe cunoștințe decât m-am așteptat. Un curs cu o metodă de predare foarte bună deoarce a inclus și practica.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Mi-a plăcut strategia acestui curs, metoda de predare a trainer-ului, faptul că teoria a fost pusă în practică cu exemple utile. Un curs care își merită banii 😉.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Mi-a plăcut foarte mult Victoria, pentru că a făcut ca acest curs să fie foarte ușor de asimilat prin toate metodele la care a apelat : munca în echipă, feedback de la noi după fiecare zi de curs, ne-a răspuns tuturor întrebărilor, ne-a oferit exemple pentru fiecare caz.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Un overview necesar, dificil de obținut pe cont propriu, mi-a oferit destule cunoștințe pentru a continua mai în profunzime.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Acest curs setează un punct de plecare comun foarte bun atât pentru cei care au cât și pentru cei care nu au cunoștințe de Business Analysis, metoda de predare fiind coerenta. O experiență placută și primitoare.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Mi-a plăcut foarte mult modul de livrare a conținutului, un curs cu multe exemple practice, dinamic și interactiv. O organizare foarte bună cu atmosferă placută.

Participant EDU

Sesiune ianuarie 2020

Din punctul meu de vedere experiența la acest curs a fost de a-mi fixa și stabiliza cunoștințele pe care le aveam în acest domeniu. Un curs foarte bine structurat pentru entry-level.

Petr Štěpánek, CCBA

ICT business analyst at CSOB

I am very thankful to Victoria for guiding me through application process of CCBA as well as supporting me with practical preparation for the exam. Victoria has great experience as trainer of business analysis topics so she was my consultant in both content of BA profession and self-development endeavors..

Codrin-Dan Nicolau, MBA, PMP, CBAP, PMI-PBA

Owner, Senior Consultant at eMagus Consult, MBA, PMP, CBAP, PMI-PBA, CPRE, CSM, OCEB, LSS-GB, ITIL

I took the CBAP & CCBA Exam Prep Bootcamp course led by Victoria. It was a real pleasure, because the course content was excellent and very helpful for any CBAP certification candidate. Victoria has a real talent in inducing the courage and the needed qualities in the trainees. The course had a high level process, and I recommend it to anyone who is willing to pass the certification. I also recommend Victoria for her professionalism, and her capability of keeping awakened the desire for personal and professional improvement.

Luca Paval

Project Manager, IT Consultant

She succeeded to provide creative knowledge, skill and attitude required for Business Analysts, with focus on key areas for us. This suite of program covers all aspects of Business engineering, Requirements elicitation, Requirements verification, Requirements documentation and Requirements tracing.  Victoria Cupet has excellent presentation skills, interpersonal communication, oral and written.

Cere in-house

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate
Cere detalii curs
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate

EDU înseamnă...

Sună
Mesaj

Skills test

What's your Digital IQ?

Testează-ți gratuit online cunoștințele în digital marketing.

Completează formularul cu datele tale!